Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vlasy samou loknu měla ... Jak natočit hřebíky?

18. 08. 2008 | Péče o vlasy
... pokračování -  Vlasy samou loknu měla ... Kudrnaté? Natočit!


Rovnovlásky toužící po záplavě loken, vln a kudrn mají na výběr celou řadu technik a způsobů, jak dosáhnout vysněné mety.


Základem je vlas natočit do požadovaného tvaru, na rozdíl od kudrnatých či vlnitých vlasů tento efekt nelze dosáhnout „bezpracně". Asi nejstarší metodu představuje splétání vlasů za mokra do copánků, vrkočů a stáčení pramínků. Po usušení se pramínky rozpustí a účes je na světě. Až do dalšího umytí nebo prvního deště J.

Papiloty a natáčky (v češtině pro tento postup vzniklo a zlidovělo slovo „vodová") jsou notoricky známou pomůckou při tvarování vlasů, jen přibylo tvarů a způsobů natáčení. Ideální je natáčet umyté, ještě vlhké vlasy, které předem ošetříte stylingem pro tvarování a fixaci kudrn a vln. Natočené vlasy je třeba nechat na natáčkách až do úplného usušení, pro sušení lze použít i fén nebo sušák. Teprve dokonale suché vlasy opatrně uvolněte z natáček a klidně nechte ještě chvíli bez další úpravy. Teprve pak nastupuje řídký hřeben, kartáč nebo prsty. Někdy je vhodné finální tvar ještě upravit fénem a kulatým kartáčem.

hřebíky - natočitRovné vlasy se dají skvěle tvarovat také kulmou, nejvíce na nich vynikne efekt umělého krepování nebo dokonce krepování do obrazců. Pro rovné vlasy se hodí snad úplně všechny druhy nástavců, pro malé i velké lokny, spirály, drobounké „hranaté" lokýnky i nástavce pro nepravidelné vlny. Jenže právě rovné vlasy často vyžadují delší působení tepla při tvarování, a tak jim hrozí největší riziko poškození, přesušení, ztráty barvy a elasticity. Proto je nezbytně nutné zvolit nejen velmi kvalitní přístroje s regulací teploty a speciálními povrchy, ale také ten nejkvalitnější styling s termoprotekcí, tedy ochranou vlasů právě před působením vysokých teplot.

Permanentní trvalá - tedy chemická fixace vlasů do tvaru je známá už 100 let, ovšem opravdový boom přinesla 70-tá a 80-tá léta minulého století. Doba pokročila a dnes si můžete vybírat mezi trvalou dočasnou (na 6-8týdnů), dlouhodobou (do odrostu), kyselou či zásaditou, jemnou či extra účinnou. Vlasy se mohou při trvalé natáčet i natahovat, lze dokonce i dočasně upravit směr jejich růstu nebo zkrotit totálně neposlušný pramen. Po trvalé je třeba vlasy ošetřovat a upravovat podobně jako vlasy přirozeně kudrnaté. To znamená vždy důkladně ošetřit po umytí, používat speciální styling a tvarovat přirozeně za mokra nebo natáčením či fénem. V každém případě trvalá, zvláště u jemných, barvených či nepoddajných vlasů vždy patří do rukou profesionála, ostatně rozdíl poznáte samy.

Náš stylový tip: Na rovných vlasech ideálně vynikne kombinace rovných a natočených pramenů. Nádherné, ležérní účesy lze vytvořit natočením některých pramenů na různě široké nástavce kulmy nebo použít na jednotlivé pramínky krepovací nástavec. Celkový efekt podtrhne barevné zdůraznění pramenů, lesk nebo promíchání všech pramenů do ležérního stylu.

Náš stylingový tip: Účesy z rovných vlasů potřebují silnou, ale pružnou fixaci, podporu pro tvorbu vln a především velmi účinnou termoprotekci, protože jejich tvarování do vln a kudrn vyžaduje delší působení tepla na vlas.
 

Návrat na výsluní zažívají kulmy

Ano, horké želízko zažívá svůj „comeback". Do domácností i profesionálních salónů se ovšem vrací ve značně pozměněné a modernizované podobě. Dávno to není ono „horké želízko", dnes lze regulovat teplotu, nahřívání trvá pouze několik desítek sekund, povrch je keramický, teflonový či minerální. A těch tvarů, nástavců a vzorů. Velké i malé lokny, spirály, ovály či dokonce hranaté tvary, vlnky a veliké vlny, krepování všech stupňů, kontrastní vzory v podobě srdíček či kytiček, žehlicí plochy úzké i široké. Nebo rovnou celá škála výměnných nástavců na jediné tělo přístroje. Případně cestovní skládací provedení.

kudrnaté vlasyVýměnu staré kulmy za nový, moderní přístroj tedy můžeme jedině doporučit. Vybírejte si nejlépe kvalitní přístroj s možnou regulací teploty a s kvalitní plochou z keramiky či potaženou teflonem. Výběr nástavců je zcela na vás, dlouhovlásky by měly zvolit větší plochy a možná i ochrannou rukavici, protože i vlasy jsou velmi horké a mohou vás popálit.

A hlavně nezapomínejte, že pokud vlasy žehlíte či kulmujete, působíte na ně teplotou vyšší než 200 oC a během takové úpravy vlasů je naprosto nezbytné používat speciální stylingové přípravky, které vaše vlasy ochrání působením tepla, přesušením a ztrátou elasticity, lesku či barvy. Investice do kvalitního přístroje i stylingu se vám určitě vyplatí, minimálně ušetříte za drahé kúry a regenerační zábaly pro zničené vlasy.

 
A slíbená vychytávka s žehličkou na závěr:
Určitě to v této sezóně vyzkoušejte. Natočte si vlasy žehličkou! Jak? Prostě pramen na vlasovou žehličku natočte, stejně jako byste jej natáčela na kulmu. Zajímavé a velmi trvanlivé lokny s oválným tvarem jsou velmi sexy, působí zajímavěji a po krátkém zácviku i přirozeněji než ty natáčkové. Stylisté používají tento trik pro módní přehlídky, ale i v maskérnách filmových studií. Na žehličku, úzkou či širokou se natáčí celé prameny nebo jen jejich konce. Pro kudrnaté a vlnité vlasy mají stylisté ještě speciální trik, pramen nejprve rychle přežehlí a pak jej opět od konečků na tutéž žehličku natočí. Jak prosté... :)




Zdroj: LYBAR

Hana Houbičková
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
fajn nápady
Obrázek uživatelky
profil
Ale koupila jsem si teď kulmu s keramickým povrchem a se zápornými ionty
Obrázek uživatelky
profil
Tak já mám takové vlasy že nevydrží ani narovnané ani zvlněné. A nejde s tím dělat nic Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Super článek!!!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Mašle