Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vlasy samou loknu měla ... Kudrnaté? Natočit!

16. 08. 2008 | Péče o vlasy
Minule jsme vlasy uhlazovali, narovnávali, natahovali a žehlili, ke slovu přišly speciální uhlazovací krémy, spreje i pěny pro žehlení, obrácená tedy narovnávací trvalá a dokonce žehlička na vlasy.
Ale ještě ji úplně neodkládejte! Žehlení je sice podstatně mladší technika než natáčení, kudrnacení a trvalení vlasů, ale žehlička vám ještě dobře poslouží, nechte se překvapit.

Kudrnaté? Natočit!

Přirozeně kudrnaté vlasy jsou samozřejmě snem, pokud jejich majitelka / majitel o tento druh kudrnatosti stojí a také pokud o ně správně pečují. Kudrnaté vlasy mají totiž sklon ke krepatění, vysoušení a polétavosti a často jsou jen velmi obtížně upravitelné do účesu.

vlasy samou loknuPro nezkrotné kudrny platí především zásada systematického ošetřování vlasů pomocí kvalitních balzámů, kondicionérů a sér s hydratačními a olejovými složkami. Do perfektně ošetřených vlasů se pak nanese pomocí prstů nebo řídkého hřebenu speciální styling pro vlnité a kudrnaté vlasy. Vlasy se ještě za mokra upraví do požadovaného tvaru, vln a loken a nechají volně proschnout. Vlny a lokny na kudrnatých vlasech se nejlépe upravují řídkým hřebenem nebo jen pomocí prstů. Rozhodně nedoporučujeme užívat husté hřebeny nebo kartáče se štětinami, ty totiž zcela rozvolní a zničí tvar loken a pramenů a z účesu vytvoří „divoženku". Naopak pro osvěžení tvaru loken či pramenů jsou ideální speciální spreje, stylingové krémy a pěny, které dodají vlasům potřebnou vlhkost, lesk a jemně je zpevní do tvaru. Velmi suché nebo hodně kudrnaté vlasy je možné „zkrotit" pomocí vlasových sér, pomád a olejů, které jsou pro jiné typy vlasů příliš těžké či mastné, ale přesušeným, polétavým vlasům dodají jemný lesk, tvar a texturu.

Někdy je vhodné dokonce i kudrnaté vlasy natočit. Používají se různě velké natáčky, většinou o větším průměru nebo speciálně tvarované do spirál. Vlasy se na natáčkách nechají proschnout a po uvolnění natáček se opět pomocí prstů, řídkého hřebenu a hydratačního stylingu upraví do výsledného tvaru.

Co kudrnatým vlasům moc nesvědčí je fénování
, sušení horkým vzduchem či kartáčování. Velmi silně kudrnaté vlasy (afro) se dokonce někdy ošetřují obrácenou trvalou - tedy v průběhu působení aktivního činidla se pomocí hřebenu mírně narovnávají do „přijatelnějších" vln nebo zcela do hladka. Tento zákrok ale rozhodně svěřte jen do rukou odborníka, jen perfektně provedené ošetření totiž vede ke kýženému výsledku.

Ale moderní technika pomůže poslouží i laikům, kudrnaté vlasy totiž jdou bezvadně upravit do krásných loken třeba žehličkou, přečtěte si naši stylingovou vychytávku na konci druhé části článku.

Náš stylový tip: Kudrnatým vlasům sluší syté odstíny barev, přelivy a hlavně lesk a zdůrazněná textura vlasů. Při barvení pozor na přesušené konečky vlasů, které více nasávají barvu a vlasy pak mohou působit „flekatě". Pozor na melíry a silné zesvětlování, které vlasy silně vysuší a takto odbarvené prameny se pak chovají jinak (ještě hůře) než ostatní vlasy. Ovšem někdy to může být i záměr stylisty...

Náš stylingový tip:
Pro kudrnaté vlasy je nejvhodnější speciální styling s pružnou fixací a silným hydratačním efektem. Finální uhlazení sérem nebo stylingovým leskem dodá kudrnatým vlasům potřebný lesk a poddajnost.

 

vlasy samou loknuPojďte se vlnit....

Vlnité vlasy představují z pohledu vlasového stylisty jakousi „zlatou střední cestu". Bývají husté, účes má objem a plnost, lze je poměrně snadno natáčet, foukat, kulmovat i narovnat žehlením.

Přirozeně vlnité vlasy stejně jako vlasy kudrnaté vyžadují větší péči při mytí a následném ošetřování. Hydratační a vyživující balzámy a kondicionéry mohou být oplachové i neoplachové, čas od času jim prospěje i intenzivní ošetření zábalem nebo sérem na konečky vlasů.

Vlnité vlasy je možné upravit do účesu několika způsoby. Pro přirozený look s přesně definovanými prameny a přirozeným tvarem vln je ideální ošetřit vlasy po umytí speciálním stylingem pro kudrnaté a vlnité vlasy, upravit do tvaru a nechat uschnout. Pokud potřebujete změnit tvar loken nebo vytvořit speciální efekty máte na výběr natáčení za vlhka nebo tvarování za sucha pomocí kulmy či žehličky.

Zdravé vlnité vlasy bez problémů snáší i tvarování a sušení fénem, jenom vyměňte obyčejné tužidlo za speciální stylingovou pěnu s termoprotekcí nebo silným hydratačním účinkem. Také můžete vlnité vlasy natočit na natáčky, opět po nanesení stylingové pěny. Velmi zajímavý efekt vzniká, pokud použijete různě velké natáčky a vlasy po usušení upravíte jen velmi opatrně pomocí prstů. Na rozdíl od kudrnatých vlasů, vlnitým vlasům neuškodí ani sušení teplem, takže si úpravu účesu můžete zkrátit použitím fénu nebo sušáku.

Pro vlnité vlasy lze doporučit i úpravu pomocí kulmy či kulmovacích nástavců. Moderní kulmy mají nástavce různých tvarů, velké i malé průměry, spirály či adaptéry pro nepravidelné lokny, hranaté lokny nebo ovály. Samozřejmě, před kulmováním je nutné vlasy ošetřit kvalitním stylingem s termoprotekcí, tedy ochranou vlasů před působením vysokých teplot.

Náš stylový tip:
Vlnité vlasy vyniknou u ležérních tipů účesů, ovšem naprosto úžasné jsou v retro stylu či glamour účesech. Při výběru barvy dbejte u vlnitých vlasů na hloubku odstínu a perfektní, rovnoměrné probarvení. Barevné efekty či barvení po vrstvách se u vlnitých vlasů používají jen výjimečně, zato hedvábný lesk jim prostě sluší.

Náš stylingový tip:
Účesy z vlnitých vlasů se nejlépe tvarují pomocí stylingových přípravků, které jsou pro ně speciálně určené. Podporují totiž pružnou, přirozenou fixaci a uložení vlasů do vln a kudrn, chrání je proti ztrátě vlhkosti, pružnosti a lesku. Velmi vhodné jsou stylingové pěny a spreje s termoprotekcí, tedy takové, které účinně chrání vlas před působením vysoké teploty při kulmování a tvarování teplem.


Pokračování článku:

Vlasy samou loknu měla ... Jak natočit hřebíky?




Zdroj: LYBAR

Hana Houbičková
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
kučery by som brala tak dvakrát do týždňa
Obrázek uživatelky
profil
lokny si musím iba vyrábať, inak nič samo
Obrázek uživatelky
profil
zdejší informaci - mám dlouhé vlnité vlasy a od té doby, co je nefénuji (po umytí udělám ručníkový zábal a pak je nechám samovolně uschnout) vyloženě prospívají!!!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles