Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vloupání do Centra pro zvířata v nouzi

6. 01. 2011 | Zvířátka

V noci z úterý 4. ledna  na středu 5. ledna 2011 se neznámý pachatel vloupal do areálu Centra pro zvířata v nouzi. Překonal  hlavní bránu a poté v areálu vypustil z kotců skoro všechny psy, kteří v nich byli umístěni. Buď nad svým chováním neuvažoval a považoval ho za velmi dobrý vtip, anebo tento skutek udělal naschvál, což považují pracovníci centra za ještě více trestuhodné.

Psi v centru se chovají v 10 chovných kotcích a 7 karanténních. Jejich umístění je určeno dle povahy psa (někteří jsou nesnášenliví k druhým), pohlaví či věku. V karanténních kotcích jsou pak odděleni psi, kteří jsou nemocní či krátce po odchytu a je tudíž podezření, že by nějakou chorobou mohli trpět. Je proto velmi důležité, aby byla tato zvířata oddělena zvlášť. Ten, kdo je vypustil, ohrozil nejen zdraví naprosto zdravých psů, protože volně pobíhali psi z karantény a chovných kotců dohromady, ale tak je ohrozil na životě tím, že někteří z nich jsou i nesnášenliví k ostatním a mohli některého dalšího chovance těžce zranit či dokonce usmrtit. Tato varianta se však naštěstí nestala.

Tuto noc byl poměrně krutý mráz a psi, namísto, aby strávili noc ve  vyhřívaných boudách, pobíhali buď v areálu či po Severní terase v mrazu, bez vody. Někteří chovanci se vrátili velmi podchlazení a pracovníci centra se je snažili celý den postupně zahřívat vyhřívacími dečkami a podáváním teplého pití a jídla. Celý tento incident má bohužel i jednu oběť – fenku křížence pudla apricot. Ta přišla do centra velmi zdevastovaná a zanedbaná. Pracovníci centra ji postupně dali dohromady a když byla připravena k předání do adopce, někdo ji tuto noc  vypustil a ona vběhla pod auto, které ji na místě usmrtilo. Je to velmi smutný příběh lidské nenávisti, protože toto zvíře už někdo jednou opustil a když mělo šanci na lepší život, tak ji bohužel opět člověk usmrtil.

Za zmínku také stojí fakt, že psi, kteří jsou v centru umístěni, velmi často již za sebou jednu špatnou zkušenost s člověkem mají a určitě jim na psychice nepřidá, pokud jsou znovu vyhozeni na mráz z jejich pohodlí, musejí  bezradně pobíhat po městě a v některých případech jsou odchyceni na odchytovou tyč, protože se nechtějí nechat chytit dobrovolně. Výsledkem je jen jejich prodloužený pobyt v centru, protože je budou muset pracovníci centra znovu naučit věřit člověku a najít k němu cestu zpět.

V neposlední řadě mohlo dojít i ohrožení některého obyvatele města, protože pes, který je ve stresu a bojí se, může ve zkratové situaci někoho například pokousat.

 

Jaroslava Ježková

Vedoucí Centra pro zvířata v nouzi



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
všade sa kradne Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Neskutečné !!!Jde mi mráz po zádech a v očích mám slzy. Ten, kdo to udělal, není člověk, nepatří do lidské společnosti.Co mu ti chudáci pejsci udělali? Já bych snad pověsila.
Obrázek uživatelky
profil
kam se lidi řítíme,to už není možné co se děje
Obrázek uživatelky
profil
nechapu nad cim ten clovek premyslel kdyz to delal nebo co ho k tomu vedlo,pro me je to tedy nepochopytelne
Obrázek uživatelky
profil
Já žasnu, co některé lidi uspokojuje za činnost. Jak může mít někdo potěšení z vandalismu, nebo z toho, že někomu ublíží!?
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles