Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Voda a pohyb – to vás čeká v létě

3. 07. 2007 | Krása

Prázdniny již klepou na dveře a těší se na ně nejen děti školou povinné, ale také jejich rodiče. Přichází doba dovolených, výletů a nejrůznějších sportovních aktivit, které jsou pro naše tělo velice důležité.
A jaká jsou další doporučení Hnutí za dobrou snídani týkající se nejenom snídaní, ale také celkového zdravého životního stylu?


Začátek každého dne bychom měli zahájit fyzickou aktivitou, protože v ranních hodinách tělo začíná pracovat a nejlépe spaluje přijímané kalorie. Neměli bychom zapomenout na pestrou snídani, ve které by nemělo chybět celozrnné pečivo či chléb, cereální sušenky, čerstvé ovoce a zelenina a také jogurt.


A jaké zvyky u snídaně má paní doktorka Cajthamlová, naše odbornice na výživu? „Začínám džusem, pak si dávám knackebrot se sýrem či tvarohovou pomazánkou, zelený čaj, smetanový jogurt s ovocem a sušenky – většinou kakaové – a na závěr kousek pomeranče. Při snídani probírám s rodinou denní záležitosti a celkově si ráno užívám.“


Hnutí za dobrou snídani

V průběhu dne vyčleňme svůj čas na oběd a večeři. Doporučujeme lehká jídla, např. k obědu maso s přílohou a zeleninovým salátem, k večeři pak rybu nebo těstoviny. Odborníci na výživu radí do jídelníčku zařadit také dopolední a odpolední svačinu v podobě salátu, ovoce či zeleniny, nebo sýr.


Nezapomínejte také v průběhu celého dne dodávat tělu dostatečný příjem tekutin!



Denně je třeba vypít přibližně 2 - 2,5 litru tekutin, záleží však na mnoha dalších faktorech: na stavbě našeho těla (větší a obézní lidé potřebují víc tekutin) a na vnější teplotě (čím vyšší teplota, tím více tekutin vypotíme a musíme doplnit). Některé nemoci, například ledvinová onemocnění či vysoký krevní tlak, vyžadují přísun tekutin spíše omezit, zatímco při horečkách a průjmech je třeba příjem tekutin zvýšit.


Podle průzkumu Hnutí za dobrou snídani 40 % z vás si každý víkend dopřává pestrou snídani v podobě ovoce, cereálií, jogurtu a nápoje. Dalších 30 % snídá, ovšem tato skupinka lidí přiznává, že někdy se v jejich snídani objeví uzenina nebo něco sladkého. Pro pouhých 10 % dotázaných jejich víkendový den začíná obědem.


A pokud se chcete o snídani a zdravém životním stylu dozvědět víc, navštivte internetové stránky Hnutí za dobrou snídani, kde se každý měsíc dozvíte nové tipy a doporučení.
Zde se také dozvíte, že EDP je zkratkou pro spojení „Energie dodávaná pozvolna“, tuto zkratku najdete na obalech sušenek BeBe Dobré ráno. Je zárukou rovnoměrného a dlouhodobého přísunu energie ze sacharidů a obilovin po dobu přibližně čtyř hodin.



Hana Nováková
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !