Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vraždy s monogramem

20. 09. 2014 | Knižní tipy
Název knihy: Vraždy s monogramem
Autor: Sophie Hannah
Nakladatelství: Knižní klub
Datum vydání: 9. 9. 2014
Vázaná vazba
Počet stran: 344
Formát: 140 x 216
Cena: 261 Kč

Knižní klub vydal 9.9. 2014 2014 zcela nový příběh s Herculem Poirotem, nejslavnější postavou Agathy Christie. Má název „Vraždy s monogramem“ a napsala jej uznávaná autorka psychothrillerů Sophie Hannah. Kniha vychází současně ve 28 jazycích a 50 zemích.

Sophie Hannah se ujala obtížného úkolu důstojně navázat na tradici poirotovských detektivek. Výsledkem jsou „Vraždy s monogramem“, spletitý případ zasazený do Londýna 20. let minulého století. Ďábelsky chytrý hlavolam plný falešných stop a snadno přehlédnutelných, o to však důležitějších detailů může rozřešit jen nejslavnější belgický detektiv a jeho brilantní „malé šedé buňky“.

Vraždy s monogramemDědicové Agathy Christie vůbec poprvé dovolili návrat Hercula Poirota na stránky nových napínavých příběhů. „Představa Sophie Hannah o zápletce byla tak přesvědčivá a její nadšení pro babiččinu práci tak silné, že jsme cítili, že nastal pravý čas pro napsání nové Christie,“ uvedl Mathew Prichard, vnuk Agathy Christie.

Nový detektivní román s Herculem Poirotem začíná v londýnské kavárně, kde se Poirotovi svěří mladá žena, že je v ohrožení života. Je vyděšená, ale prosí Poirota, aby nikdo nehledal a netrestal jejího vraha. Trvá na tom, že jakmile bude mrtvá, spravedlnosti bude učiněno zadost.
Později v noci se Poirot dozví, že v luxusním hotelu došlo k vraždám tří hostů a v ústech každého z nich se našel manžetový knoflíček. Mohla by zde být souvislost s vystrašenou ženou? Zatímco se Poirot snaží dát dohromady podivné kousky zločinné skládanky, vrah připravuje hotelový pokoj pro čtvrtou oběť…

„Nejtěžší bylo ujistit se, že všechno – všechno od stylu psaní přes příběh až po postavy – je hodné Poirota. Nechtěla bych napsat knihu s Poirotem, u které bych necítila, že je dost dobrá. On si zaslouží jen to nejlepší,“ říká Sophie Hannah.

Příležitost zhodnotit, jak se jí to podařilo, již měli někteří současní uznávaní autoři kriminální literatury a reakce jsou pozitivní. „Jsem nadšená, že se náš belgický detektiv dostal do tak schopných rukou. Když jsem četla „Vraždy s monogramem“, měla jsem pocit, jako bych se vrátila do oblíbeného pokoje v dávno opuštěném domě,“ uvedla například Gillian Flynnová, autorka bestselleru „Zmizelá“.

Nový příběh s Poirotem vychází 9.9. 2014 po téměř 40 letech. Poslední román s belgickým detektivem publikovala Agatha Christie v roce 1975 a Hercule Poirot v knize nazvané „Opona: Poirotův poslední případ“ dokonce umírá na srdeční záchvat. Ve „Vraždách s monogramem“ však sledujeme Poirota v dřívějším období jeho kariéry. Vracíme se do roku 1929.

Významná jména knihy Vraždy s monogramem:


Sophie Hannah (* 1971) je autorkou devíti bestsellerů v žánru psychothrilleru publikovaných ve 27 zemích světa. Dva z nich (Point of Rescue a The Other Half Lives) se staly předlohou pro televizní minisérii Case  Sensitive. Za román The Carrier pak získala britskou National Book Award za krimi roku. Píše rovněž poezii, za niž byla nominována na cenu T. S. Eliota a je také autorkou několika dětských knih. Žije s manželem a dvěma dětmi v Cambridgi ve Velké Británii.
    V českém jazyce doposud vyšel druhý z jejích psychologických thrillerů nazvaný „Ztráty a lži“ (Hurting Distance). Další dva připravuje Euromedia Group k vydání.

Hercule Poirot se poprvé objevil v debutovém románu Agathy Christie nazvaném „Záhada na zámku Styles“ (1920). Spisovatelka ho vykreslila jako puntičkářského belgického detektiva malého vzrůstu a elegantního vzhledu s pečlivě navoskovaným knírem, který řeší své případy pomocí malých šedých buněk mozkových. Čtenáři si tuto svéráznou postavu velmi oblíbili. V letech 1920–1975 Poirot vystoupil ve 33 románech, 54 povídkách a 2 divadelních hrách včetně románů „Vražda v Orient Expresu“ (1934) a „Smrt na Nilu“ (1937), které patří k nejúspěšnějším dílům Agathy Christie. V knize „Opona: Poirotův poslední případ“ (1975) Poirot umírá. Deník The New York Times dokonce otiskl jeho nekrolog; Poirot je jedinou fiktivní postavou, které se dostalo této pocty.

Agatha Christie (* 15. září 1890 – †12. ledna 1976), vlastním jménem Agatha Mary Clarissa lady Mallowanová, rozená Millerová, je světově nejprodávanější spisovatelkou všech dob. Jejích knih se prodalo již více než 2 miliardy výtisků – předčí ji pouze Bible a William Shakespeare. Během své kariéry, která začala v roce 1920, napsala 66 detektivních románů, 14 povídkových souborů a 15 divadelních her. Pod pseudonymem Mary Westmacott publikovala také 6 romantických románů. Ve svých dílech představila spisovatelka mimo jiné dnes již legendární postavy – detektiva Hercula Poirota a slečnu Marplovou – všetečnou starou dámu se zájmem o detektivní záhady. Podle děl Agathy Christie vznikla řada filmů a televizních a rozhlasových adaptací.

Knihu Vraždy s monogramem koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách Bux.cz

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !