Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

V roli legendární Johanky se zabydlela výtečná Iva Marešová

12. 10. 2017 | Kultura
První potlesky, první slzy uroněné v roli přímo na jevišti, první euforie a první nadšené ohlasy má za sebou Iva Marešová jako nová Johanka z Arku z legendárního muzikálu Ondřeje Soukupa a Gabriely Osvaldové, který uvádí pražské Divadlo Kalich.

Majitelka jednoho z nejkrásnějších hlasů na naší scéně, dravá rockerka i éterická víla, vyhledávaná muzikálová herečka Iva Marešová se s rolí francouzské světice stačila sžít během pár repríz.

„Přiznám se, že Johanku jsem si vždycky toužila zahrát, protože tento muzikál řadím mezi absolutní špičku u nás. Podle mého jde o úžasnou roli a už teď vím, že ji miluju,“ hodnotí svou čerstvou zkušenost Marešová. O Johanku z Arku se střídá s Bárou Basikovou a Lucií Soukupovou. A fanoušci jsou z nové představitelky nadšení. V jejich reakcích nejčastěji zaznívá, že s lepší volbou Divadlo Kalich ani přijít nemohlo.


Divadlo Kalich - Marešová„Ivu jsem mezi námi přivítala s radostí! Kdysi jsem si ji vybrala jako alternaci své role v baletním představení Lucrezia Borgia a doporučila jsem ji režiséru a choreografovi Liboru Vaculíkovi,  předala jsem jí svou roli Markéty v muzikálu Dáma s kaméliemi, když jsem před osmi lety otěhotněla. Není náhoda, že  Iva také vloni převzala žezlo v mé domovské kapele Precedens, takže logicky jsem ji oslovila i na Janu z Arku a věděla jsem, že tvůrčí tým z ní bude nadšený. Iva je profík, zkušená, spolehlivá, přesná, velmi pečlivá, má nádherný hlas a je velmi půvabná, působí křehce a renesančně. Díky ní dostane tohle krásné představení nový rozměr,“ hodnotí Bára Basiková, která byla za svůj výkon v Johance nominována na Cenu Thálie.

Také v dalších rolích se objevují jména zaručující kvalitní podívanou: Jan Kříž, Jan Apolenář, Vilém Čok, Kamil Střihavka, Jiří Zonyga, Ondřej Ruml a řada dalších.

Nestárnoucí muzikálovou legendu Johanku z Arku můžete navštívit v Divadle Kalich od pátku 13. do neděle 15. října 2017.


Zdroj, foto: Divadlo Kalich




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku V roli legendární Johanky se zabydlela výtečná Iva Marešová:

V roli legendární Johanky se zabydlela výtečná Iva Marešová
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík jeden z nejlepších muzikálů,co jsem viděla...V roli Johanky tenkrát excelovala Bára Basiková Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles