Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vrtulník

15. 01. 2015 | Vaše příběhy

K letošním devátým narozeninám dostal Saša vrtulník na ovládání. Radost měl velikou. Nemohl se dočkat, až půjde s otcem vrtulník pouštět. Nejprve nastudovali návod. O vánočních svátcích se vypravili na louku pod lesem. Louka je obrovská, ale byla celá rozrytá od divočáků, kteří se v lesích kolem nás přemnožili.

Nejprve taťka nechtěl synovi vrtulník půjčit, prý se to nejdříve musí naučit sám. Zpočátku vrtulník stoupal do výšky, ale stačila malá nepozornost a už se poroučel do oraniště.

Pak to zkoušel Saša, ale lepší to nebylo. Domů přišli s blátem až „za ušima“, o vrtulníku nemluvě. Saša byl smutný. Otec mu slíbil, že následující den půjdou pouštět vrtulník na „hasičské cvičiště“, které je sice obrovské, ale pod ním se nachází veliký 16ha rybník.

Nejprve si letadlo,  jak jinak, vyzkoušel tatínek. Zpočátku vše probíhalo dobře. Vrtulník létal vysoko, Saša byl nadšený, ale co se nestalo? Otec nedokázal malý stroj dostat zpátky dolů odkud vzlétl a vrtulník letěl stále dál, až přistál uprostřed našeho velkého rybníku. Vodní plocha byla pokryta slabou vrstvou ledu, ale jak se ke stroji dostat? Otec se ho snažil zvednout ovladačem, ale vrtulník se stále vzdaloval směrem do dálky. Zřejmě při tom pomáhal i vítr. Nezbývalo nic jiného, než obejít celý rybník a dostat se k domům na druhé straně vodní plochy.

vrtulníkU jednoho z domků stál majitel. Sašův otec mu vylíčil, co se jim přihodilo. Pán byl laskavý, půjčil jim loďku, kterou měl zazimovanou na zahradě. U břehu byl led slabý. Loďka popojela několik metrů, ale dál to nešlo, tam už byl led silnější. Nezbylo nic jiného, než se vrátit do přístavu, loď vyndat na břeh, poděkovat a jít dál. V posledním domku u rybníku bydlel rybář. Půjčil jim rybářský prut a asi po půlhodinové námaze se otci podařilo přitáhnout vrtulník ke břehu. Jejda, to bylo radosti, ale dalšího létání už se Saša nedočkal.

Teď ale nastala otázka, kde je možné takovou hračku bezpečně pouštět? Zřejmě budou muset oba počkat, až důkladně zamrzne rybník.  Hasičské cvičiště pak bude ideálním místem pro zajímavou zábavu malého i velkého „kluka“.


Macizaj - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Vrtulník:

Vrtulník
Vrtulník
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Marci,je mi líto malého kloučka,jak rád by chtěl pouštět vrtulník,snad se mu to povede,tatínek na fígl přijde.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Marci,pěkně napsáno a co teď????Dočká se malý Saša létaní??Jsou koumáci určitě se jim to povedeSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Moc pěkně jsi to vylíčila, je těžké najít to správné místo na pouštění vrtulníku.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
všem upřímně děkuji za komentíky.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pekný článok, len škoda, že namiesto radosti z hry prišlo rozčarovanie Smajlík.
Ja by som asi zašla do obchodu, kde bol vrtuľník kúpený a požiadala o radu, prípadne predvedenie, ako "stroj" vo vzduchu otočiť tak, aby doletel naspäť a nevzďaľoval sa.
Prípadne požiadať o výmenu, ak je chyba vo výrobku.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles