Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vše, co jste chtěli vědět o celulitidě a báli jste se zeptat

2. 10. 2016 | Krása
-Komerční sdělení-

Trápí vás celulitida? Nejste sami. Tzv. pomerančovou kůži na stehnech, hýždích, ale i rukou či břiše mívají ženy i muži a nemusí jít ruku v ruce s obezitou. Znají ji i štíhlé modelky.

Dobrá zpráva je, že se celulitidy můžete zcela zbavit a poradíme vám jak. Předem si ale zodpovězme několik důležitých otázek a vyvraťme zbytečné pověry, které se s tímto zdravotním a kosmetickým neduhem pojí.

1. Celulitida je daná geneticky.

Ne zcela. Celulitida souvisí s omezeným průtokem krve a lymfy. Můžeme sice zdědit jistou nedostatečnost žilního nebo lymfatického systému, ale ve většině případů ovlivňujete krevní a lymfatický oběh pohybem, nebo naopak jeho nedostatkem při sedavém zaměstnání.

2. Celulitidu zhoršuje antikoncepce.

Ano, to je bohužel pravda. Hormonální antikoncepce, zdá se, způsobuje nežádoucí změny podkožního vaziva a stojí zřejmě za tím, že celulitida trápí v posledních letech čím dál mladší dívky.

zbavte se celulitidy jednou pro vždy

3. Celulitidu mohu ovlivnit změnou životního stylu.

Ano, zdravý životní styl je nutnou, i když ne jedinou a dostačující podmínkou pro získání a udržení pěkné postavy. Držte svou váhu v optimální výši, posilujte krevní oběh pravidelným pohybem, nekuřte, abstinujte a jezte zdravě. To je naprostý základ pro boj s jakýmkoli zdravotním problémem, tedy i s celulitidou.

4. Celulitidu způsobují „éčka“ v potravinách.

Na toto bohužel nikdo seriózně neodpoví. Nicméně platí předchozí odpověď – zdravá strava je základ, hlídejte si, co jíte, dbejte na dostatečné množství ovoce a zeleniny v jídelníčku. Vitamíny E a C příznivě ovlivňují látkovou výměnu a stav pokožky, bez nich to nepůjde.

5. Čím více budu běhat, tím dříve se celulitidy zbavím.

Takto jednoduché to také není. Celulitidu mají často i vrcholoví sportovci. Sportování je jednoznačně doporučená aktivita, ale měli byste se vyhnout silovým a namáhavým sportům, prudkým doskokům a přetěžování dolních končetin. Vhodné je plavání, chůze a všechny aktivity, při kterých se pohybujete plynule. A myslete i na oděv. Není vhodné příliš těsné oblečení, které by mohlo zpomalovat krevní a lymfatický oběh.

6. Proti celulitidě jsou nějaké prášky.

Ne, prášky proti celulitidě neexistují. Je ale vhodné užívat potravinové doplňky, které vyživují podkožní vrstvu dermis.

7. Proti celulitidě pomáhají masáže.

Pozor na zmatení pojmů! Ani běžné masáže ani „lymfomasáže“, účinná metoda se nazývá lymfodrenáž. Musí ji provádět zkušený terapeut ať už přístrojem nebo manuálně. Nesprávně prováděné masáže vám mohou naopak velmi uškodit. Stav celulitidy se může přechodně zhoršit i po zahájení správné terapie lymfodrenáží, ale jde o fyziologický jev, který při správných postupech brzy ustoupí. Vždy se svěřte do péče odborníkům.

8. Proti celulitidě fungují různé přístroje.

Ano, ale jak které. Přístrojový boj proti celulitidě nabízí opravdu kdekdo a můžete se setkat i s velmi neseriózními nabídkami na „léčbu“ různými šidítky s naprosto neprokázanými účinky. Prověřené bodyformingové přístroje pro odstranění celulitidy jsou například Exilis, LPG, Dermosonic, Aerosonic nebo Radiofrekvence, pracují na principu ultrazvuku v kombinaci s bezbolestnou vakuovou masáží.

9. Celulitidu lze odstranit liposukcí.

Ano, ale... Běžně prováděné liposukce nevyhladí kůži nad odsátým místem. Existuje však metoda prováděná radiofrekvenční hlavicí BodyTite, která jediná dokáže odsát tuk a zároveň pomocí radiofrekvenčních tepelných vln vyhladit kůži a odstranit celulitidu.
10. Existuje kosmetika proti celulitidě.
Ano, ale pouze krémy vás nespasí. Na trhu jsou masážní krémy a gely pro domácí péči, nechte si je doporučit od odborníka.

Můžu být tedy příští léto už bez celulitidy? A čím začít?

Ano, ale máte-li být úspěšní, musíte zvolit komplexní přístup. Začít můžete hned ozdravením jídelníčku, otužováním a saunováním, které také v boji s celulitidou pomáhají, přiměřeným pohybem. Dále velmi doporučujeme najít si zkušeného terapeuta, který vám pomůže vybrat vhodnou přístrojovou léčbu a poradí s doplňky stravy a kosmetikou.

TIP: chcete se zbavit celulitidy jednou pro vždy? Přijďte k nám!



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !