Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vše, co potřebujete vědět o správné hydrataci pleti

12. 04. 2017 | Péče o tělo
Všimli jste si, jak se vaše pleť změní po delším pobytu v místě, kde je velmi suchý vzduch? Je jako by bez života, málo pružná, s čitelnými vráskami. Právě to je ten důvod, proč modelky v letadle tak často popíjejí vodu a vklepávají si do obličeje hydratační krémy. Pro krásnou a zdravou pokožku je totiž dostatečná hydratace podmínkou číslo jedna.

Péče nejen zvenčí…

Dehydratace se netýká jen suché pleti. Nedostatek vlhkosti může pociťovat i smíšená nebo mastná pokožka, které vlivem věku, UV záření a dalších okolností produkují méně tuku a nejsou už schopny si v takové míře udržet pružnost a lesk. Objevují se vrásky a šupinky, kůže je suchá a mnohdy i drsná. Často se objevují (zvláště v zimě) i popraskané žilky způsobené střídáním teplot a používáním nevhodných kosmetických přípravků.

O kondici pleti z velké části rozhoduje správná výživa a také dostatečný přísun tekutin. Za ideální zdroj je považována kvalitní pramenitá voda a také bylinné a ovocné čaje. V této souvislosti je však třeba připomenout – ve chvíli, kdy pociťujeme žízeň, je už pokožka dehydrovaná. Proto je nutné myslet na prevenci a dodávat tekutiny tělu v předstihu, aby stav žízně vůbec nenastal.

Vše, co potřebujete vědět o správné hydrataci pletiA kolik tekutin bychom tedy měli ideálně vypít, aby tělo i pleť nežíznily?

K základním 2 až 3 litrům tekutin je potřeba přidat pár dalších sklenek v horku, při sportu či stresu, kdy dochází k nadměrnému pocení. Nárok na množství tekutin stoupá i při pobytu v místnosti vytápěné ústředním topením, v sauně, ale kupodivu také po plavání.

Kvalitní hydratační prostředek – výhodná investice

Kromě vnitřní optimální výživy a hydratace je ovšem alfou a omegou úspěchu krásné pleti především kvalitní hydratace dodávaná zvenčí. Ženy často dělají zásadní chybu, když ve snaze vylepšit stav své suché pokožky opakovaně nanášejí na pleť vrstvy hutných mastných krémů, což následně způsobuje ucpávání pórů. Důvodem je nejspíš i velmi rozšířená mylná informace o škodlivosti používání hydratačních prostředků v zimě, která je ovšem v našich podmínkách bezpředmětná. Ideální je, pokud používáte kompletní sadu od osvědčené značky – jednotlivé kroky péče pak na sebe navazují a jejich účinky se násobí. Správný hydratační prostředek dodá pleti vláhu, vláčnost a hebkost, předchází tvorbě vrásek a udržuje hydrataci v pokožce. Pleť totiž není schopná přijímat vodu zvenčí, naopak velká vnější vlhkost pleť vysušuje a dehydratuje. Proto i různé vody ve spreji slouží pouze pro pocit osvěžení, ale ne k hydrataci.

3 tajné tipy pro vás:

+ Vše, co se za den na pokožku nanese, se musí před spánkem odstranit kvalitním odličovacím přípravkem, a poté nahradit účinným nočním krémem. Pro větší efekt je možné použít i sérum.
+ V nekvalitních odličovacích prostředcích se mohou skrývat nepřátelé, jako je alkohol, u mycích emulzí i saponáty. Vždy pečlivě studujte seznam obsažených látek.
+ Za horkých dnů či při pobytu v klimatizovaných prostorách pomůže příjem dostatečného množství tekutin.

Zdroj, foto: ESSENTÉ


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !