Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Všechny krásy Korsiky

29. 01. 2017 | Vaše tipy
Divoká příroda, starobylá města s křivolakými uličkami, slunné písčité pláže, korkové duby, skýtající v horkých dnech příjemný stín – to všechno je Korsika. Právě kvůli rozmanitosti jsme si tento ostrov zvolili za cíl naší zahraniční geografické exkurze.

Vyjeli jsme již dopoledne, jelikož nás čekala dlouhá a náročná cesta autobusem zakončená plavbou na trajektu. Cestou jsme ještě udělali zastávku v Pise, abychom si prohlédli slavnou věž.  Vzhledem k tomu, že jsme sem dorazili ve dvě hodiny ráno, nebránily nám v prohlídce davy turistů. Na korsickou půdu jsme vstoupili následující den odpoledne. Malebný středomořský ostrov nás přivítal horkým letním počasím, čehož jsme při nejbližší příležitosti využili ke koupání v moři. Jelikož se po dobu našeho pobytu stal naším domovem přímořský areál Marina d´Oru ve městě Ghisonaccia, trávili jsme na pláži každý den alespoň chvilku.

Exkurze však nebyla jen o dovádění v moři a odpočinku na pláži.  V průběhu následujících několika dnů jsme měli možnost poznat všechny krásy tohoto ostrova.

KorsikaNejprve jsme zavítali do Bonifacia. Starobylé město, které se nachází na strmých útesech, jsme si důkladně prohlédli jednak při vyhlídkové projížďce lodí a jednak při procházce úzkými uličkami a průchody. Nejvíc se nám ale z návštěvy tohoto města vryly do paměti příkré schody vytesané do skály, po kterých jsme nejprve sešli až téměř k moři a které jsme následně museli opět zdolat při cestě zpět nahoru.

Z dalších navštívených měst stojí určitě za zmínku Porto – známé přímořské město sevřené mezi skalami, přímořská turistická destinace Corte nebo Ajaccio. Do hlavního města Korsiky a zároveň rodiště Napoleona Bonaparte jsme bohužel dorazili až v podvečer a dlouho se zde nezdrželi.

Mnohé z nás však více než civilizace zaujala korsická příroda, a to hlavně kaskády Polischellu. Nikdo z nás nevěděl, co přesně nás čeká. O to víc jsme ale byli na místě nadšeni. Skákání z balvanu na balvan se střídalo s krkolomnými výstupy na skály a plaváním v ledové vodě. K našemu zklamání jsme se však asi po dvou hodinách dostali k místu, kde už bylo příliš nebezpečné pokračovat, a museli jsme se vrátit. Zdánlivě nudná cesta zpět stejnou trasou ale byla k našemu překvapení okořeněna skalní skluzavkou a skokem do jezírka. Nikomu se pryč z kaskád nechtělo.

Korsika nám zkrátka nabídla tolik úžasných zážitků, že jsme ji opouštěli opravdu neradi. Cestu domů jsme si ještě zpestřili návštěvou prosluněného Monaka. Pak už nás čekal jen krutý návrat do nevlídného a deštivého českého podzimu.

Aliceč - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Všechny krásy Korsiky:

Všechny krásy Korsiky
Všechny krásy Korsiky
Všechny krásy Korsiky
Všechny krásy Korsiky
Všechny krásy Korsiky
Všechny krásy Korsiky
Všechny krásy Korsiky
Všechny krásy Korsiky
Všechny krásy Korsiky
Všechny krásy Korsiky
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
krása Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Tak tam chci! Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
jistě zajímavá dovolená.. na Korsice jsme nebyli.. jen v Pise a MonakuSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
nádheraSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles