Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Vskutku neobvyklý houbařský úlovek

26. 08. 2019 | Vaše příběhy

Příznivé houbařské podmínky zlákaly i mě a mé dvě kamarádky k návštěvě lesa. Ač důchodkyně, vybavily jsme se košíčky a vyrazily na výlet. Vláček nás odvezl do blízkého lesa. Užívaly jsme si krásné počasí i čerstvý vzduch, našly jsme přiměřeně houbiček, aby bylo na smaženici, pod maso i do polévky a příjemně nás překvapil nález krásných bedel. Pak jsme se už jen kochaly. Co hledat ve městě?

Kamarádka Božena v místě, kde není vidět z žádné cesty a široko daleko nestojí žádné stavení, dokonce odhodila své svršky, aby se trochu opálila. Trochu váhavě jsme ji následovaly. Ležíme si tak na mýtince, trháme zapomenuté jahody, a najednou slyším něco jako kočku.

„Holky, tady někde mňouká kočka!“

„Kde by se tu vzala?“ odbyla mě další kamarádka, Věra.

„Já ji slyším taky,“ řekla Božena.

„To je ale tam za tou roklí. Tam nejdu. Zlomím si nohu a kočka stejně uteče,“ řekla nakonec Věra.

Plně jsem s ní souhlasila, ale Božena, známá to kočkomilka, byla proti.

„Co by tady ta chudinka dělala? Nemá tu vodu, nic k jídlu. Umřela by,“ řekla.

A proto jsme se my dvě pajdavé báby vydaly za kňouráním. Věra zůstala na místě a čekala. Nakonec se dala do revize svého batohu, aby kočičce, pokud ji chytneme, nachystala pohoštění. Vytáhla z batohu klobásu a našla i sušenky. My zatím šly po zvuku. Zdálo se, že kočka je stále na jednom místě. Mňoukání vycházelo zpoza houští. Když jsme doklopýtaly konečně na místo a rozhrnuly keře, krve by se v nás nedořezal. Za houštím stál kočárek. V kočárku nebyla žádná kočka, ale živé dítě. Nespokojeně mručelo a vydávalo hlásek, jako by to bylo kotě.

„Proboha, miminko!“ spráskla ruce Božena a běžela ke kočárku. Já ji následovala. V kočárku ležela malinkatá holčička, mohly jí být tak tři měsíce.

Kočárek jsme převezly k Věrce, která nevěřícně koukala po dítěti.

„Kde jste to vzaly? A kde je ta kočka?“ Když jí konečně došlo, co se stalo, daly jsme se do hledání rodičů dítěte. Takové malé miminko přece musí mít někde rodiče? Halekaly jsme na celý les, ale nikdo se neozýval. Zdálo se, že skutečně široko daleko jsme jen my tři báby a to nebohé miminko. To už mělo zjevně pořádný hlad a dalo se do pláče. Věra schovala do batohu klobásu i sušenky, kterými dítě nemohla pohostit.

„Co uděláme?“

Naštěstí dnes je doba mobilních telefonů a ta móda dorazila až k nám. Během pár minut jsme zalarmovaly jak policii, tak záchranku. Dítě odvezli i s kočárkem.

„A kde se dozvíme, jak dítě dopadlo? Jestli jste našli jeho maminku? Třeba někde leží zraněná!“ zajímalo mě.

Záchranáři mi nakonec předali telefonní číslo s tím, že kdyby mě osud dítěte hodně zajímal, můžu si následující den zavolat.

Celé zmatené jsme se vrátily domů. Měly jsme radost z houbové nadílky, ale divný pocit z nálezu miminka. Sama mám vnoučata už velká a nedokážu si představit, že by je mé děti opustily. Nedokážu si představit, že bychom na houby nešly a dítě by zůstalo v lese nenalezené.

Druhý den jsem váhala, zda zavolat na číslo, které jsem obdržela. Bála jsem se, že dítě bylo nemocné a nemuselo třeba přežít, nebo se stalo něco jeho matce. Nakonec mi ale zvědavost nedala. Během pár okamžiků jsem zjistila, že maminka se ozvala až později večer. Vyrazila si s kočárkem na houby a na dítě zapomněla. Po návratu unavená usnula a dítě začala hledat, až když se prospala. Nemohla si ani za nic vzpomenout, kde svou dcerku nechala, a proto zalarmovala policii. Moc se divila, když zjistila, že dítě nechala už v lese.

Nevím, jestli šlo o zfetovanou matku, nebo nějak nemocnou. Jen jsem si uvědomila, že dnes je divná doba. Když jsem já měla děti, byly pro mě celým mým životem, a dodnes, ač dospělé, jsou. Neumím si představit, že bych je zapomněla nakrmit, přebalit nebo se o ně jinak postarat, natož abych ztratila je samotné. Takto unavená jsem opravdu nikdy nemohla být.

Přesto mám z výletu dobrý pocit. Kdybychom nedostaly chuť na houby, kdo ví, jak by to celé skončilo…


Osov - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Vskutku neobvyklý houbařský úlovek:

Vskutku neobvyklý houbařský úlovek
Vskutku neobvyklý houbařský úlovek
Vskutku neobvyklý houbařský úlovek
Vskutku neobvyklý houbařský úlovek
Vskutku neobvyklý houbařský úlovek
Vskutku neobvyklý houbařský úlovek
Vskutku neobvyklý houbařský úlovek
Vskutku neobvyklý houbařský úlovek
Vskutku neobvyklý houbařský úlovek
Vskutku neobvyklý houbařský úlovek
Vskutku neobvyklý houbařský úlovek
Vskutku neobvyklý houbařský úlovek
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
JE AŽ S PODIVEM ,JAKÉ JSOU NĚKTERÉ MÁMY,JDE SI LEHNOUT A NEVÍ O DÍTĚTI,DÍKY KAMARÁDCE KTERÁ MÁ RÁDA KOČIČKY JSTE ZACHRÁNILY MIMINKO.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
neuvěřitenéSmajlíkzachránily jste té malé možná životSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Taky si nedovedu představit, že bych někde nechala děti, už jsou oba dávno dospělí, ale pořád jsem je měla kolem sebe. Až byli starší, tak jsem chtěla vědět, kdy se vrátí a zda jsou v pořádku. To samé vidím u dcery, taky se točí kolem malého ona a nebo zeť.
Je nějaká divná doba, takové jednání nechápu a podle mě je takové chování trestné. Dobře, že jste se o malou postaraly, bůhví, jak by to dopadlo, když máma nevěděla, kde ji nechala.
Obrázek uživatelky
profil
Zajímavý článek.Smajlík
Myslím,že jste se postaraly o záchranu dětského života.Smajlík
Neumím si představit,že se takto nezodpovědně může zachovat matka vůči vlastnímu dítěti.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles