Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vtiskněte zahradě novou svěžest a šmrnc

30. 06. 2017 | Zahrádka
Venkovní zahrady už nepředstavují pouze dřinu, jako tomu bylo v dobách našich babiček, ale spíše místo, kde se lidé setkávají s rodinou, přáteli a kde především odpočívají a relaxují. Že to není váš případ a vaše zahrada má k oáze klidu na míle daleko? Nezoufejte a mrkněte na naše tipy, většinou totiž stačí přidat pouze několik prvků, doladit detaily a zahrada ožije k nepoznání.

Relaxační „koutek“ je základ

I když si každý pod pojmem relaxační „koutek“ jistě představí něco jiného, v jednom určitě dojde ke shodě: Na žádné zahradě by neměl chybět. Než ale začnete pracovat na nákresu, zapřemýšlejte nad tím, co je pro vás tou opravdovou odpočinkovou aktivitou a relaxační zónu ji následně přizpůsobte. Nemusíte přitom nutně sahat hluboko do kapsy, stačí dobrý nápad. Pokud rádi čtete, pohodlné křeslo nebo houpačka budou ideální volbou, jestliže relaxujete poslechem hudby, zvažte například houpací síť či hamaku. A v případě, že si nejlépe odpočinete při sledování oblíbeného seriálu, ani venkovní postel či lehátko nejsou k zahození.

Vtiskněte zahradě novou svěžest a šmrncNávrat do dětství?

Milujete grilování, ale i tak často vzpomínáte na vůni opečených buřtů, které jste si jako děti opékali přímo nad praskajícím ohýnkem? Nevzpomínejte! Udělejte si na zahradě vlastní ohniště. Nejenomže nezabere moc místa a nestojí moc peněz, ale s trochou šikovnosti na jeho stavbu budete stačit sami. Potřebovat totiž budete jenom zahradní nářadí a kameny či dlažební kostky na jeho ohraničení. Kromě prvku oživujícího vaši zahradu se navíc můžete těšit na návrat do dětství, který je k nezaplacení.

Bylinková zahrádka jako u babičky

Mít na dosah bylinkovou zahrádku, která voní široko daleko a na níž můžete zaskočit vždy, když chcete dodat vašim jídlům neopakovatelnou chuť, provonět koupel nebo si jen dopřát čerstvý čaj, rozhodně není k zahození. Navíc je to poměrně snadné a člověk přitom může popustit uzdy své fantazie. Pěstovat bylinky totiž můžete jak na klasickém záhonku, skalce či v závěsných květináčích, tak i na místech uprostřed zahrady, které ohraničíte přírodním dřevem nebo kameny. Nikdy ovšem nezapomínejte na to, že bylinky je nutné sázet do dobře propustné půdy a na chráněné místo, kde se jim dostane hodně světla a tepla.

Příroda přírodě

Přemýšlíte, jak oživit zahradu, ale nechcete přitom investovat do drahých dekorací? Většinou se stačí jen porozhlédnout kolem sebe nebo trochu prošmejdit půdu, kde jistě narazíte na zajímavé kousky, jako jsou loukoťová kola, dřevěné kbelíky či vědra. Podobné předměty s trochou šikovnosti přetvoříte na stylové květináče nebo originální bedýnky na nářadí. Nezatracujte ale například ani staré dveře, které můžete upravit k zavěšení květináčů. Jiné kousky dřeva jsou zase vhodné například pro tvorbu chodníčků. Příroda přírodě zkrátka vždycky dodá šmrnc.

Myslete i prakticky

Altán, pergola nebo nějaký jiný přístřešek by minimálně z praktického hlediska neměla vaše zahrada postrádat. Pokud ale nechcete vyměnit naspořené peníze na zaslouženou dovolenou za stavbu pergoly, zvažte i jiné možnosti. Mnoho párů má v rodinném rozpočtu rezervy, o kterých ani neví.
Mít kam uklidit zahradní nářadí, nábytek nebo se mít kam v parném létě schovat před ostrými slunečními paprsky či bouřkou, je na zahradě základ.

Zdroj, foto: Cofidis


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
nemám zahrádkuSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles