Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vybíráme boty na koupaliště: 5 zásad pro bezpečnost a pohodlí

5. 08. 2014 | Trendy
Sluníčko už pěkně pálí a sezóna letního koupání je tu. Než se vypravíte s dekou a opalovacím krémem na nejbližší koupaliště, popřemýšlejte nad vhodným obutím. V uzavřených botách se vám v letním žáru u bazénu nepříjemně zpotí nohy. V běžných pantoflích na mokrém povrchu zase snadno uklouznete. Vhodné obutí je důležité především pro děti, ale nebezpečí úrazu hrozí každému. Ideální boty pro letní radovánky mají svá specifika. Prozradíme vám, jak vybrat ty pravé.

1. Protiskluzová podrážka je základ


Jak jistě dobře víte, letní hrátky v bazénu se neobejdou bez vody vycákané všude kolem. S nevhodným obutím tak na kluzkém povrhu snadno uklouznete. Dejte tedy přednost botám, které vás proti tomuto nebezpečí ochrání. Při výběru proto dbejte na protiskluzovou podrážku, která přilne k povrchu. Tato vlastnost obuvi by měla být nejlépe doložena příslušným osvědčením. Kvalitní protiskluzové vlastnosti jsou důležité zejména v případě obuvi pro děti.

Když běhají kolem bazénu, kde je povrch často mokrý, hrozí riziko vážného zranění. Doporučujeme, aby si kupující prověřili, zda má příslušná obuv certifikát nejlépe udělený českou nezávislou společností. Ta prověřuje standardy nejen protiskluzových vlastností, ale například i odolnosti vůči potu a přítomnosti těžkých kovů.

2.  Bota pevně držící na noze


Nejoblíbenějším typem obuvi na koupaliště jsou běžné pantofle. Ty však nejsou pro toto prostředí ideální, protože na noze nedostatečně drží. Mohou tak při neopatrném došlápnutí způsobit pád nebo výron kotníku. V létě se navíc při chůzi mezi obuv a chodidlo dostane vosa nebo jiný nepříjemný hmyz a může způsobit bolestivé bodnutí.   Správná bota na koupaliště by vám proto měla dobře držet na noze, aby při rychlejší chůzi či v poklusu nepadala z nohy. Vhodnější než klasické pantofle jsou boty s páskem okolo kotníku, které nohu spolehlivě udrží v botě a zajistí tak bezpečnou chůzi.

3. Prodyšnost a ochrana před bakteriemi především


Pro teplé slunečné počasí je důležitá prodyšnost boty. Správná obuv na koupaliště nemá být plně uzavřená. Vhodný je naopak dostatek otvorů, které pustí k vaší noze vzduch, aby mohla dýchat. Díky tomu se odvádí vlhkost a noha se nepotí. Před rizikem přenosu bakterií vás ochrání antibakteriální materiál. Vhodný je například materiál z uzavřených buněk z pěnové pryskyřice na podobné bázi jako polyester. Noha v něm nezapáchá a navíc jej snadno omyjete vodou.

4. I letní boty mají mít anatomické tvarování


Chvíle u vody jsou pro každého dobou odpočinku, při kterém se chceme cítit pohodlně. Pohodu pro vaše nohy zajistí boty z lehkých materiálů, jejichž tíhu na nohou prakticky necítíte. Podešev boty musí být dostatečně pružná, aby tlumila nárazy a šetřila tak vaše klouby. Dokonalé pohodlí pak poskytne anatomické tvarování, které se ideálně přizpůsobí vašemu chodidlu a nikde netlačí ani nezpůsobuje oděrky. Právě u letní obuvi často hřešíme na správné tvarování boty. Lidé si s oblibou pořizují těžké sandály s rovnou a tvrdou stélkou, ve kterých noha trpí. Ideální jsou boty s ergonomicky tvarovanou stélkou. Pokud jsou navíc vybaveny masážními výstupky, pečují o vaše chodidla a snižují únavu svalů.

5. S trendy barvami na koupališti zazáříte


Praktické vlastnosti obuvi jsou základ, ale na koupališti chce samozřejmě každý vypadat dobře a blýsknout se v něčem slušivém a módním. Létu vévodí výrazné veselé barvy, proto černou, šedou a hnědou odložte na deštivější a chladnější období a uvolněte uzdu své fantazii. Letos jsou trendy barvy sladká růžová, meruňková, žlutá nebo světle modrá. Pokud barvu bot navíc sladíte s barvou vašich plavek, určitě budete za hvězdu. Děti zase ocení boty s veselými vzory.

Zdroj, foto: Coqui

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
také nosím k vodě gumové boty
Obrázek uživatelky
profil
já je nesnáším
Obrázek uživatelky
profil
já už leta jezdím na dovolenou jedině s těmito gumáky-když zmoknu,vytřu a jdu dál,nemusím nikde nic sušit....super jak k vodě,do deště,do lesa...nedám na ně dopustit
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles