Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vybíráme rotoped: 6 praktických rad pro vás

4. 04. 2018 | Fitness
Že cvičení ve fitness centru není nic pro vás? Přesto se však nechcete smířit s povislým bříškem anebo slabou fyzičkou? A co takhle si domů pozvat sportovního společníka. Tím nejžádanějším je v současné době rotoped. Protože však rotopedů existuje na našem trhu nepřeberné množství, je občas složité se v nabídce spolehlivě zorientovat. Proto vám přinášíme následující rady, které vám s výběrem rotopedu pomohou.

Tip č. 1: Ujasněte si představy
Základem všeho je ujasnit si, kdo z rodiny bude vlastně rotoped používat a jak často na něm bude cvičit. Půjde o čerstvou maminku, která se chce zbavit těhotenských kil anebo o profesionálního sportovce, který se potřebuje mimo sezónu udržovat v kondici?

rotopedTip č. 2: Zvažte a změřte se
Následně je nutno zvážit výšku a hmotnost osoby, která bude na rotopedu cvičit nejčastěji a tomu přizpůsobit samotný výběr. Pokud půjde o velmi vytížený rotoped, na němž budou cvičit osoby s vyšší hmotností, sáhněte po těch nejkvalitnějších výrobcích.

Tip č. 3: Zvolte typ rotopedu
Na výběr máte buďto manuálně ovládaný rotoped anebo rotoped řízený počítačem. U prvního zmíněného typu vás příjemně překvapí jeho nižší pořizovací cena, jednoduchá obsluha, která je ale vykoupena menším počtem funkcí. Dražší a počítačově ovládané modely nabízí nespočet funkcí, za které si ale odpovídajícím způsobem zaplatíte.

Tip č. 4: Prozkoumejte odporový systém
Neméně důležitý je i odporový systém rotopedu. Také u něj můžete vybírat rovnou z několika variant. K dispozici máte magnetický a elektromagnetický brzdný systém, přičemž první zmíněný je použit většinou u levnějších modelů a sportovec si sám reguluje zátěž díky mechanickému aretačnímu systému.

Tip č. 5: Zaměřte se na sedlo a řídítka
Vaši pozornost si zasluhují také řídítka a sedlo rotopedu. Abyste měli maximální pohodlí, volte rotoped s anatomicky tvarovaným sedlem nebo sedlem z gelového materiálu. U řídítek sledujte to, zda jsou polohovatelné. Jedině tak dosáhnete optimálního držení těla a vyhnete se křivým zádům

Tip č. 6: Funkce a ovládání
Pokud s rotopedem teprve začínáte, pravděpodobně nebudete potřebovat ten nejmodernější a nejdražší přístroj s nespočtem funkcí. Většině z nich totiž stejně nebudete rozumět. Pokud ale už nějaký ten pátek jezdíte a libujete si v moderních technologiích, bude sázka na dražší přístroj sázkou na jistotu.

Zdroj, foto: Zdraví-sport.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
na opravu, ted už je v pořádku, takže začinam jezdit.Je to prima věc......a hlavne bezpečná
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles