Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vybíráme trackovou obuv

4. 08. 2011 | Trendy

Léto se pomalu a jistě blíží do své poloviny a mnoho z nás si užívá zaslouženou dovolenou a odpočinek s ní spojený. Pro někoho jsou favoritem mořské destinace, kde chytá bronz a vychutnává si ledové koktejly, pro někoho zase dovolená spojená s procházkami po horách a lesích.


Pokud se řadíte do druhé kategorie, tak by vás kromě lokality a termínu mělo určitě zajímat je i kvalitní trackovou obuv, díky které prožijete jakýkoliv pohyb bez zbytečné bolesti a následků.


Jak vybrat správnou obuv


cestováníStejně jako kdekoliv jinde je velice důležité, abyste si pořádně promysleli, kam jedete a jaké trasy máte v plánu procházet. Budou to zpevněné lesní cesty, polní cesty nebo třeba několikadenní vysokohorská turistika?
V obchodě rozhodně dbejte na pečlivé vyzkoušení obou bot. Určitě je dobře zavažte a vyzkoušejte na nakloněné rovině, nebo třeba na nějakém schodu,“ 


Noha se nesmí v botě pohybovat, neměla by narážet do špičky nebo se zdvihat v patě. V oblastech achilovky by bota neměla mít žádné švy, které by mohli komplikovat nošení bot. Bota rozhodně nesmí TLAČIT.


Po zakoupení nové obuvi se přesvědčte, zda jste opravdu zvolili správnou velikost. To zjistíte tím, že obuv budete nějakou dobu nosit doma. Novou obuv obouvejte zpočátku jen na kratší dobu, aby se přizpůsobila tvaru Vašich nohou. Těžší boty vyžadují více času, než povolí,“ 


V současné době dělíme trackovou obuv takto:


1. lehké pohory - lehčí treckové boty do terénu. Většinou se při výrobě treckových bot kombinují syntetické materiály a kůže. Kvalita a použití treckové boty se pozná podle druhu podrážky.


pohory2. pohory - treckové boty určené do těžkého terénu s velkou odolností proti opotřebení. Některé boty mají zářezy a umožňují nasazení rychloupínacích maček.


3. skelety - plastové treckové boty s vnitřní vyjímatelnou botičkou do sněhu a ledu


Dětské treckové boty můžete vybírat v nízkém i vysokém provedení. Obuv musí, jako každá jiná, velmi dobře padnout. Dětská bota by měla být o 10 až 15mm delší než noha. Opět platí, že se obuv musí dobře odzkoušet.


Jak se o boty postarat


Jelikož se jedná o boty, které snesou tu největší zátěž, tak se o ně musíme také dobře postarat. Obuv bychom měli před každým výletem ošetřit výživou pro kůži a impregnačním prostředkem. O vhodných prostředcích na ochranu obuvi se můžete poradit s prodejcem rovnou při jejich koupi. Když přijdete z túry tak stačí vzít měkký kartáček kartáčem navlhčeným vlažnou vodou nebo použít vhodný čisticí prostředek. Při aplikaci čisticího prostředku se vždy řiďte návodem k použití daného produktu.


Zdroj: Sorteno.cz


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Výběr bot mě letos čeká. Na běžné nošení nosím boty jako na turistiku, do terénu. Musí mi pevně držet na noze, být z kvalitního materiálu a podrážku takovou, abych necítila ani kamínek. Těžké vybírání, nebo větší investice!Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
taky jsem letos boty vybíralaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
dobrá rada nad zlatoSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Není nad to mít nožky v teplíčku a v suchu jako v papučkách to je radost potom chodit Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
hlavně mít nohy v teple a suchu a aby byly pohodlné.Dobré rady.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles