Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Výbuch bez emocí

27. 05. 2011 | Vaše příběhy
Vážené čtenářky a čtenáři, chtěla bych ..., no posuďte sami.
Tenkrát jsem měla krátce po mateřské dovolené, manžel pracoval v provozu nepřetržitém. Dostala jsem nabídku, sice se nejednalo o žádný vysoký výdělek, ale bylo to v té době také možná jediné řešení, jak pracovat, přitom se starat o rodinu.

Práce ve vedení pobočky videopůjčoven, které byly v té době snad v každém městě, nebyla k zahození. Syn v té době chodil do mateřské školky, tudíž jeho výprava byla buď na mně, nebo na manželovi, pokud měl manžel odpolední, pomohla babička, tato situace však byla tak šestkrát měsíčně. Pokud měl manžel ranní směnu, odvedla jsem syna do školky a v době pauzy na oběd -, uzavření provozovny, jej vyzvedla, jelikož školka daleko nebyla. Měla jsem tu možnost, že jsem mu pustila pohádku a vše bylo O.K. -, v rámci mé práce i rodiny, jelikož manžel syna "u mne vyzvedl" cestou z práce. Ale o tom, jak jsme se střídali, můj příběh není...
     Provozovnu jsem převzala s tím, že bývalá vedoucí zavolala na vedení společnosti, že končí, ale že má za sebe mne a to s tím, že vůbec nepoznají žádné změny. Podotýkám, že jsem byla v této provozovně asi třetí, která ji měla na starost, přičemž přede mnou byly kromě mne další tři řadové pracovnice  ve dvousměnném provozu, což bylo časem zrušeno.
     Účetnictví, pokladní kniha, odvod peněz -, vše mi bylo během pár minut nejen objasněno, ale i jasné..., přesto mně bylo řečeno -, nebudeš-li něco vědět, volej!
    
Uplynul necelý měsíc pod mým vedením -, od A do Z. Bývalá vedoucí se dostavila, aby mně vysvětlila, jakým způsobem se u nejmenované firmy dělá celá uzávěrka.
     Chybí ti třicet korun! No, to je teda průšvih! No...!!! ...  Bylo mi do smíchu, ale ne dlouho -, schytala jsem to s plnou parádou. Říkala jsem si však -, klid, žádné peníze nechybí, je to jen papírová chyba a určitě né na mé straně...  Dělala jsem již v té době účetnictví, proto jsem se sama v sobě bránila omylu.
     Pes by si ode mne kůrku nevzal! Protože to, co jsem dále slyšela, nemám v rámečku dodnes. Záhy zjistíte proč....

     Já jsem chybu neudělala, to není moje chyba..., hlavně, že jsem se zaručila, že bude všechno v pořádku! S těmi penězi není možné nic dělat, ty prostě chybí!
      Mimo jiné, inventura mezi námi neproběhla, píši skutečně o penězích - má dáti, dal.

       Jelikož jsem věděla,  že taková situace se křikem nejen neřeší, ale ani nevyřeší, vzala jsem pokladní knihu a peněžní  deník. Tady to je! Tady je ta chyba...! No, nebyla na mojí straně! Podstatné je, že jsem chybu odhalila a to velmi rychle.
       Paní, která na mne křičela kvůli třiceti korunám, tak té jsem asi dva roky poté zpracovávala účetnictví a její manžel, jak jsem se dozvěděla, jej nechával kontrolovat u jiné účetní. Bez chyby, zněl výrok! Toto tak vědět předem...!!!
       Nicméně, když došlo k tomu, že videopůjčovnu zavřou, že já vlastně budu ručit za stav inventury, tak vše dopadlo tak, že na provozovně, ve které jsem byla, vyšla inventura nejlépe, a to ze všech provozoven, které byly zrušeny.
     
    
    

Autor: Vikitorie

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Pěkný příběhSmajlík
A omluvila se ti vůbec, že na tebe křičela neprávem?
Bohužel je mezi námi asi plno takových, kteří tě viní z něčeho,co jsi vůbec neudělalaSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles