Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Východní Morava - Slovácko

8. 04. 2014 | Česká republika
Už se venku otepluje, za pár dnů či týdnů se zase vydáme na výlety. Chtěla bych vás pozvat k nám na Slovácko. Je to malebná krajina na východě naší republiky. Mám pro vás několik hezkých tipů. Například, když k nám pojedete od Brna po silnici E 55, tak nezapomeňte odbočit z cesty asi 2 kilometry k hradu Buchlovu. Je to dominanta Slovácka, která patří k nejstarším hradům na Moravě, je to spanilý strážce s krásnými interiéry. Na druhém kopci, na dohled, je kaple sv. Barborky s hrobkou bývalých majitelů panství. Pod hradem Buchlovem, ve vesnici Buchlovice je překrásný, pohádkový zámek Buchlovice. Tam budete mít pocit, že majitelé zámek opustili včera.

Barokní zámecká zahrada a anglický park patří k nejcennějším zahradám v ČR. Je zde i unikátní sbírka fuchsií. Většinou žádná návštěvnice odtud neodjede bez krásné fuchsie v květináčku. A jedeme dál do Uherského Hradiště. Moc hezké královské město stojí jistě za zastavení. Zajděte se podívat alespoň na naše krásná náměstí. Ale pokud přijedete na delší dobu, zajděte do Slováckého muzea, či večer do Slováckého divadla, nebo můžete strávit večer v některé příjemné hospůdce či vinárničce. Ke Slovácku patří víno, proto je zde Galerie slováckých vín, kde můžete ochutnat až 150 vzorků vín od vinařů z okolí. V Uherském Hradišti se taky každoročně v září pořádají Slavnosti vína. To je podívaná. Tolik nádherných krojů na jednom místě, to se hned tak nevidí, průvod jde přes město možná i dvě hodiny, hrají hudby, na ulici se tančí, je to moc hezká akce, přijíždí i spousty turistů ze zahraničí. Krásné kroje uvidíte taky například koncem května při Jízdě králů v Kunovicích nebo ve Vlčnově.

Východní Morava SlováckoDalší možností, kdy se lidé na Slovácku oblékají do svých nádherných krojů, jsou hody. Ty si taky alespoň některé v okolí nenechám každoročně ujít. Ve Vlčnově navštivte Muzeum lidových pálenic a zajděte také k Búdám, to jsou malebné stavbičky. V Komni je Památník  J. A. Komenského a domek zvěrokleštiče. Muzeum J. A. Komenského najdete v Uherském Brodě. V Hluku je zajímavá budova tvrze a památkové domky, doklad bydlení od 17. po 20. století. Pokud byste z Hluku jeli dál ke slovenským hranicím, vydejte se před obcí Strání na Velkú Javorinu, horu v Bílých Karpatech, po pohodlném výstupu stanete přímo na hranici.  V době, kdy rostou houby i s možností sběru hub. Lesy jsou u nás na Slovácku plné hub i houbařů. V roce 2011 vyrostlo na východě Slovácka  několik  dřevěných vyhlídkových věží. Na věž či rozhledničku můžete vystoupat u Korytné, v Nivnici i ve Vlčnově. Na Slovácku je ještě mnoho zajímavých míst, která jistě stojí za zastavení při vaší cestě k nám na východní Moravu. Jistě si plán své cesty najdete, nebo si necháte poradit například v některém infocentru.


Fanypol - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Východní Morava - Slovácko:

Východní Morava - Slovácko
Východní Morava - Slovácko
Východní Morava - Slovácko
Východní Morava - Slovácko
Východní Morava - Slovácko
Východní Morava - Slovácko
 



Komentáře
« Předchozí   1…   2   3   4   5  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Pěkně napsaný článekSmajlík krásné fotkySmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pěkný článek i fotkySmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles