Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vydejte se do světa fantazie s megafilmem Zlatý kompas

8. 04. 2011 | Televizní tipy
Mimořádný filmový zážitek připravila na sobotní večer svým divákům televize Nova. V prime time uvede televizní premiéru britského megafilmu Zlatý kompas, natočeného podle úspěšné románové trilogie Philipa Pullmana. V hlavních rolích se představí hollywoodské hvězdy Nicole Kidman a Daniel Craig.

Zlatý kompas nám může ukázat cestu k jiným světům. V tom, v němž žije osiřelá jedenáctiletá Lyra Belacqua, má každý člověk svého daemona, který je součástí jeho duše, má podobu zvířete a existuje mimo lidské tělo. Mezi člověkem a jeho daemonem panuje nesmírně silné pouto – vnímají navzájem své myšlenky, nálady i pocity. A podle dávného proroctví má právě Lyra v rukou osud všech světů.

Televizní premiéru úspěšného britského megafilmu Zlatý kompas uvede televize Nova na své obrazovky v sobotu 9. dubna 2011. Akční dobrodružné drama s prvky fantasy natočil v britsko-americké koprodukci režisér Chris Weitz, mající na kontě mimo jiné i úspěšnou komedii Prci, prci, prcičky. V hlavních rolích se představí nejslavnější Australanka Nicole Kidman (Marisa) a nejnovější představitel legendárního britského agenta 007 Daniel Craig, jenž ztvárnil lorda Asriela.

Kromě nich uvidíme i půvabnou bondgirl Evu Green, charismatického Christophera Lee či tajemného Jima Cartera. V hlavní dětské roli se představí Dakota Blue Richards, která v tomto snímku úspěšně absolvovala svůj filmový debut.

Autorem knižní předlohy úspěšného megafilmu je spisovatel fantasy a přední představitel britského ateismu Phillip Pulman, který vydal v roce 1996 román The Northern Lights (v americkém vydání pod názvem The Golden Compass, česky Zlatý Kompas či Světla severu), což byl první díl jeho fantasy trilogie His Dark Materials. Následovaly knihy The Subtle Knife (Dokonalý nůž) a The Amber Spyglass (Jantarový dalekohled). Pulman, jehož díla bývají často kritizována jako protináboženská a protikřesťanská propaganda, je asistentem na Westminster College v Oxfordu, kde žije s manželkou a dvěma syny.

Zlatý kompas – Nova, sobota 9. dubna 2011 ve 20.00
Nova Cinema, neděle 10. dubna 2011 v 15.00



Zdroj: NOVA

Mirka Bali
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !