Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vyhlaďte pomerančovou kůži rozprouděnou lymfou

30. 03. 2015 | Krása
Celulitida je strašákem mnoha žen a není lehké se jí nadobro zbavit. Podle odborníků je jedním z klíčů k úspěchu a zmírnění projevů pomerančové kůže rozprouděná lymfa.

Na počátku lymfatické masáže uvolní masér hlavní uzliny na krku a pak provede buď ruční masáž, nebo přístrojovou ve speciálních kalhotách. Lymfatická masáž aktivuje lymfatický systém, který je přímo pod kůží. Na rozdíl od krevního systému, nemá svůj motor, proto dochází k jeho zanášení a zpomalování toku lymfy. Jedním z viditelných výsledků zpomalené nebo zastavené lymfy je celulitida a otoky.

Dlouhodobé účinky se mohou projevit po 5 týdnech

Účinky lymfatické masáže by měly být viditelné již napoprvé. Dlouhodobé výsledky však přichází až po více opakováních. Optimální péče zahrnuje deset opakování při 2–3 masážích týdně a následně udržování alespoň jednou měsíčně. Celulitidu v pozdější fázi sice lymfatická masáž zcela neodstraní, dokáže ji ale velmi účinně a viditelně zmírnit.

Vyhlaďte pomerančovou kůži rozprouděnou lymfouRozcvičte taky krevní oběh

Pomerančovou kůži vyhlazuje i elektrická rázová vlna nebo lymfatická masáž doplněná o infračervené záření. Protože kromě lymfy ovlivňuje kůži s celulitidou i krevní oběh, pomáhá k jejímu zmírňování dostatečný pohyb, pitný režim, zdravá strava a speciální krémy, gely a masáže postižených partií.

Proč má lymfa vliv na celulitidu?

Lymfatický systém složený z lymfatických cév a uzlin má v těle funkci čističky odpadních látek. Je-li tato čistička sama zanesená (přenáší a odvádí k vyloučení tuky, mikroorganismy a jiné látky), zpomaluje se proudění lymfy a přenášené látky zůstávají ve tkáních. Tím získávají tukové buňky na objemu a výsledkem je nižší elasticita kůže a právě nám dobře známá celulitida.

Po masáži hodně pijte

Při masáži se jemnými krouživými pohyby uvolňují nánosy usazených látek, které pak tělo vyloučí. Masáž je relaxační, jde do menší hloubky než klasická sportovní nebo regenerační, protože lymfatický systém je blíže ke kůži než svaly. Výjimkou po této proceduře není ani velmi tmavá moč, která jasně ukazuje na množství látek dříve zadržovaných a nyní vyloučených z lymfatického systému. Po lymfatické masáži proto zvyšte příjem tekutin alespoň o jeden litr, aby se uvolněné látky mohly z těla odplavit.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !