Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vyhněte se cestovní horečce

30. 07. 2015 | Praktické rady
Už je to tady! Čeká vás služební cesta nebo dovolená, na kterou jste čekali celý dlouhý rok? Pak možná i u vás doma zavládl zmatek, nervy máte na pochodu a sami sebe se dokola ptáte, jestli jste něco nezapomněli. Abyste si byli opravdu jistí, že máte vše, plníte kufr vším možným, díky čemuž začíná rychle praskat ve švech. A když už je balení konečně za vámi, nastává osudový okamžik: zdvihnutí kufru a jeho váhového zhodnocení. Bude to tento rok v pořádku nebo si zas pořádně připlatíte? Cestování má být radost, proto neváhejte a ulehčete si zmatky, jež mu předcházejí, díky několika jednoduchým trikům.

Napište si seznam

Sepsání všech důležitých součástí vaší cestovní výbavy vám významně usnadní balení. Rozdělte si seznam na několik částí: peníze, doklady, oděvy, elektronika, léky, hygiena atd. Díky podrobnému seznamu nezapomenete ani na vychytávky jakými jsou například: lapač hmyzu, šnorchl, voděodolný obal na mobil, teploměr, prací prášek atd. Kufry pak budete mít plné rychlostí blesku a bez obvyklých obav, že nabíječka na mobil opět zůstala doma.

vyhněte se cestovní horečceBalte efektivně

Sbalit cestovní výbavu do velikostně a váhově omezených zavazadel není jen tak. Problém s rozměry mají většinou ženy nebo rodiny s dětmi. Proto nezapomeňte na efektivní skládání oblečení, které ušetří drahocenné místo. Ponožky vměstnejte do bot a oděvy balte do ruliček – nezmačkají se a zaberou minimum místa. Dámy se mohou poohlédnout po zmenšeninách jejich kosmetických nezbytností. V mini balení je možné sehnat téměř vše od zubní pasty až po parfém. Zbytečně těžcí a velcí jsou často i vlasoví pomocníci. Proto si neváhejte pořídit cenově dostupné skládací menší přístroje, které však i přes svou velikost zkrotí vaše kadeře s grácií. Hodit se bude například fén se sklopnou rukojetí nebo lehká žehlička na vlasy.

Hlavně v klidu

Často nervy nepolevují, ani když máte kufr několikrát překontrolovaný a jste si díky odškrtanému seznamu jistí, že vše důležité je již sbalené. V tom případě pomůže poslední krok. Využijte ruční cestovní váhu, která zajistí, že ani na letišti vás nebude čekat nepříjemné překvapení v podobě váhových příplatků. Pak už jen zaměstnejte hlavu něčím jiným. Představujte si, kolik zábavy si užijete, kolik zážitků si přinesete a jak si blahodárně odpočinete. Vždyť cestování je radost a ne starost, tak hurá do letadla!


Zdroj: Sencor


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !