Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vyhodit dítě závislé na drogách z domu – je to řešení problému?

11. 10. 2009 | Výchova
Dítě závislé na drogách je jedna z nejhorších věcí, která může rodiče potkat. Když už selžou všechna obvyklá řešení problému a dítě ani v nejmenším nespolupracuje, rodičům někdy nezbývá nic jiného než ho vyhodit z domu. Přinese to ale nějaký užitek?

Závislost na drogách u dítěte s sebou nese i problémy. Dítě se jednak mění psychicky, ale také někdy může začít doma i krást cenné věci nebo peníze, aby mělo prostředky na získání své dávky. Občas je situace tak neúnosná, že dítě, které žije ve společné domácnosti se svými rodiči, není ochotné ani v nejmenším usměrnit své problémové chování, ničí vybavení bytu a v nejednom případě pod vlivem drogy nebo v "absťáku" psychicky a fyzicky terorizuje své rodiče a další blízké, kteří s ním žijí.

Nechceme tě znát!

Potom často zbývá jenom jedna možnost, a to vyhodit dítě z bytu. Je totiž třeba si uvědomit, že pokud je člověk v určité fázi závislosti, je potřeba mu dát jasně najevo, že to je reálná možnost. Na to, že je rodiče nikdy z domu nevyhodí, totiž děti hodně hřeší. A pokud to rodič v určitý moment neudělá, je to jenom oddalování něčeho, co jednou nevyhnutelně přijde. Čím je to delší, tím je to horší. Doma pak mají pětadvacetiletého agresivního závislého a žádné páky na něj už nemají. Ale pozor, vyhodit dítě z domu s sebou přináší jak svá pro, tak i svá proti.


Zdroj: Substituční-léčba.cz

Mangovka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Tak to, co jsi napsala, je naprosto bezchybné. Souhlasím s Tebou "do puntíku" a mohu napsat, že jsi vlastně svými slovy doplnila to, co si já osobně myslím. Před Tvojí mámou klobouk dolů, a Tobě díky za názor! Jsi mladá, ale velice rozumná!
Obrázek uživatelky
profil
Přiznám se že mám spoustu kamarádů, kteří berou drogy a větčinu z nich rodiče taky vyhodili, a jestli si někdo myslí že je tohle přesně zachrání tak je to blbost. V první řadě by se měli rodiče zamyslet, kde udělali oni chybu! Když nám bylo nějakejch 16-17, tak kamarádky směli snad všechno, trajdali po diskotékách, já se musela doma pravidelně hlasit, věděla jsem že máma na mě čeká a poznala bych kdybych přišla v "jiném" stavu! Navíc jsem neměla tak velké kapesné jako ostatní. Ledacos se vyzkoušelo, ale to bylo tak nějak všechno! Vždycky jsem měla respekt ze své mámy! Je mi 23 a jsem hrdá, že jsem normální, a za to vděčím hlavně své mámě! A ty kamarádky?Neobejdou se bez drog, utekli z domova nebo je vyhodili rodiče, jedna z nich dokonce žije na ulici a jejich rodiče brečí že zrovna jejich dítě se"nepovedlo" Kde byli před tim, když se s tim dalo něco dělat???
Obrázek uživatelky
profil
Též se mi článek nelíbí.
Myslím, že se v dnešní době o problému drog píše a mluví dostatečně a proto by rodina tento problém mohla včas odhalit a začít jednat dřív, než bude pozdě. Testů na odhallení drog je v lékárnách spousty a za jistotu ta stovka či dvě stojí...
Obrázek uživatelky
profil
Tak toto nás naštěstí nepotkalo.Mám tři syny a stále jsem byla ve střehu zda s něčím takovým nezačnou.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
souhlasím, fotka=úlet
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles