Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Výhra dávné sázky

6. 08. 2011 | Vaše příběhy
Na střední školu jsem jezdívala vlakem s pěti kamarádkami. Byly jsme ze stejného města, rozuměly jsme si a navštěvovaly jsme stejnou střední školu i třídu. Jednou se k nám opět blížila postavička v uniformě průvodčího. A my poprvé viděly „to“. Totiž, blížila se k nám osoba a ani jedna z nás nedokázala určit, zda průvodčí je paní průvodčí nebo pan průvodčí.
 

Středně dlouhé vlasy neprozrazovaly nic, hrudník nebyl vyvinutý, ale kolik takových žen existuje? Šťouchly jsme do sebe a tipovaly, s kým máme tu čest. „Až promluví, tak to zjistíme,“ šeptla jedna z nás. „To“ přišlo k nám, oslovilo nás známou frází „kontrola jízdenek“ a my věděly, co předtím. Hlas to nemělo ani mužský ani ženský, takový ten napolovic. Celé čtyři roky jsme onoho průvodčího/průvodčí vídávaly ve vlaku a hádaly, zda to je muž či žena. Dokonce jsme se i sázely! Tehdy jsme jako mladé holky podlehly smaženkám prodávaným v místním bufetu Tempo. „Ty, které se trefí, dostanou od těch, co to neuhodnou, po dvou smaženkách!“ řekla jednou Jarka, které sladké smaženky plněné tvarohem a obalované v cukru nejvíc chutnaly. A my ostatní souhlasily. Měly jsme čtyři roky na vypátrání pohlaví té osoby. Já jediná si tehdy myslela, že máme tu čest s paní průvodčí, zatímco Jarka, Olga, Monika, Lenka i Dáša tvrdily, že to bude asi chlap. „To bude smaženek,“ libovala jsem si a těšila se na deset dozlatova usmažených slaďoučkých a křupavých smaženek. Uvědomovala jsem si, že pokud to je pan průvodčí, budu muset koupit holkám každé po dvou, to znamená taky deset smaženek. Tehdy to bylo dost peněz ze studentského kapesného. Ale odhodlaně jsem šla do sázky, přesvědčená, že průvodčí musí být žena. To jsem byla ještě štíhloučká jak proutek, mohla jsem si dovolit zhřešit. Roky studia ubíhaly a my stále nemohly přijít na to, kdo ona figurka je. Už už jsme se chtěly zeptat přímo jí/jeho, ale přemohl nás stud. A tak jsme pátraly a pátraly. Vousaté to nebylo, ale mohl to být muž hladce oholený. Hrudník to nemělo, ale mohla to být plochá ženská. A na jiná místa jsme neviděly. A pak „to“ přestalo jezdit naším vlakem. Vystřídala ho krásná prsatá paní průvodčí. Tak smaženky nikdo nevyhrál.
 
Nedávno jsem byla v sauně. Chodím do společné sauny, protože u nás jiná není a chodívám tam občas i se synem. Když jsem tam vešla, všimla jsem si povědomé tváře. Leželo tam naše „to“ ze studentských let. Hurá, teď budu vědět, kdo měl pravdu! Zaradovala jsem se, ale smích mě hned přešel. "To" mělo pas obalený prostěradlem, takže na místa, podle kterých bych jistě poznala jeho pohlaví, nebylo vidět. Odhalený hrudník mi nic neprozradil. Skutečně to mohl být jak hrudník ženský, tak mužský. Začínala jsem si vážit svých ženských křivek, které mě od narození štvaly. Mé široké boky, silnější stehna a bujné poprsí jsem brala jako dar z nebes. „Pokud toto je baba, tak to chci být taková, jaká jsem,“ říkala jsem si a pozorovala figurku v sauně. Když pak opustila saunu a šla k bazénku se studenou vodou, váhala jsem, zda nejít za ní. Poznala bych konečně, o koho se jedná. Připadala bych si ale jako šmírák, a tak jsem zůstala v sauně. Končila jsem dřív než ona „bezpohlavní“ osoba. Vrátila jsem klíček od šatničky a napadlo mě, jak rozřeším letitý problém. Od pokladen šlo totiž krásně vidět k šatnám. Když chvilku počkám u bufetu, který byl hned naproti pokladnám, uvidím, ze kterých šaten osoba vychází. A tak jsem si poručila kafe a čekala. Už jsem málem propásla ten okamžik, kdy žena/muž opouštěl/a šatnu. Ale stihla jsem se otočit právě včas, abych viděla, že vychází z dámských šaten.

Tak já vyhrála! Já tu naši dávnou sázku opravdu vyhrála! První výhra v životě, a přišla pozdě. Tempo nám už dávno zrušili, smaženky vystřídala vietnamská tržnice, holky se vdaly a odstěhovaly do různých koutů naší země a já místo na sladkém bych měla ujíždět na dietách. Ale ten pocit stál za to…  Musím říct alespoň Jarce, s tou se dosud vídám a bydlí v našem městě, že to byla paní průvodčí.


Pegonela - čtenářka
ChytráŽena.cz 


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkSmajlíkhezký příběhSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
pobavila jsem se, přímo detektivní čtení
Obrázek uživatelky
profil
super milý příběh
Obrázek uživatelky
profil
Pekný a úsmevný článok,napínavý až do konca. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkMoc pěkný příběhSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles