Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Výkyvy nálad v andropauze poškozují partnerské vztahy

18. 06. 2019 | Vztahy
-Komerční sdělení-

Změna chování vyvolává podezření z nevěry


Mužský přechod často provází výkyvy nálad, které se projevují agresivitou nebo naopak apatií. Změna chování však může negativně ovlivnit partnerské vztahy. Problémy přicházejí, pokud partneři neznají příznaky andropauzy. Žena si tak může změnu chování vyhodnotit například jako nevěru. Jak se projevuje andropauza v náladách mužů a jak předejít partnerským konfliktům popisuje ve svém komentáři renomovaný sexuolog Pavel Turčan.

Sarapis pro mužeV andropauze dochází ke snížení hladiny tvorby testosteronu, muži na tuto změnu reagují individuálně. U některých se neprojevují žádné příznaky a někteří zase bojují se všemi známými symptomy mužského přechodu. Některé průvodní jevy nedostatku testosteronu však nejsou na první pohled zřetelné a projeví se až po letech, jde například o osteoporózu či kardiovaskulární onemocnění. Naopak jiné příznaky zaznamená okolí okamžitě, jde o zvýšenou únavu, výkyvy nálad či sklon k depresím. V andropauze se u některých mužů může rozvinout až celková apatie, která se projevuje jako ztráta životní energie doprovázená pocity nadbytečnosti či ztráty smyslu života.

Projevy andropauzy se u mužů liší


Proč se projevy přechodu u jednotlivých mužů liší, nelze jednoznačně říci. Svou roli v tom hraje bezesporu genetika i osobnost člověka. Někdo svoji mužnost spojuje s neomylností a neporazitelností a projev slabosti je pro něj nepřijatelný, proto na své okolí může reagovat podrážděně. Každý člověk na přechod a sníženou hladinu testosteronu reaguje jinak, někdo se stáhne spíše do ústraní, jiný se může projevovat útočně až agresivně. Toto chování však značně ovlivňuje jeho okolí, ať už vztahy v rodině, mezi přáteli nebo v pracovním kolektivu. Změny nálad se nejvíce podepisují na partnerském soužití.


Partneři mohou projevy andropauzy zaměnit za podezření z nevěry


Sarapis pro mužeAgresivita i apatie v andropauze má vliv na partnerskou komunikaci a vyvolávat napětí ve vztahu. Problém nastává zvláště tehdy, když si partneři neuvědomí, kde je pravá podstata potíží. Protože povědomí o mužském přechodu není příliš rozšířené. Navíc v andropauze může docházet i ke ztrátě chuti k sexu či zhoršení až ztrátě erekce. Právě tyto poruchy vážně ovlivňují partnerské vztahy. U nepoučeného a nevnímavého protějšku totiž může dokonce dojít k podezření z nevěry, k nedorozuměním a zbytečným konfliktům. Proto je důležité ve vztahu o všem komunikovat. Ženy by měly partnera podpořit a ujistit jej, že za ním stojí a pomoci mu najít cestu k řešení. Úkolem partnerky je také pomoci muži uvědomit si, že přiznání toho, že se dostává do andropauzy, není projevem slabosti. Naopak pojmenování problému pomůže včas najít řešení, zachovat si mužnost a obnovit harmonii ve vztahu.

Řešení může přinést kvalitnější spánek


Vegall PharmaNejúčinnějším řešením je změna životního stylu, mužům prospěje úprava denního režimu, dostatek fyzické aktivity a odbourání stresu. Díky těmto změnám lze zlepšit kvalitu spánku. Testosteron se totiž tvoří nejvíce v noci a v brzkých ranních hodinách, tedy ve fázích hlubšího spánku. Navíc lze projevy andropauzy mírnit užíváním doplňků stravy jako například Sarapis pro muže. Pokud ale nízká hladina testosteronu bude nadále přetrvávat, je vhodná i substituční hormonální terapie vedená odborníkem, tedy lékařem z oboru andrologie, urologie, endokrinologie či sexuologie. 


Autor komentáře: Gynekolog a sexuolog MUDr. Pavel Turčan, který spolupracuje se společností Vegall Pharma nabízející přírodní doplňky stravy.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !