Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Výlet na hrad Pernštejn

17. 05. 2009 | Vaše tipy

To bylo jednou uprostřed léta, kdy se naše rodinka rozhodla, že nezůstaneme ohledně výletů někde na Hukvaldech nebo ve Štramberku, které jsme svou návštěvou poctili už mnohokrát, ale uděláme si výlet dál, a to konkrétně do Žďárských Vrchů na hrad Pernštejn.

Jeli jsme na ono - pro nás neznámé - místo autem a byla to cesta dlouhá a nudná, neboť jsme jeli pořád za nosem. Chvilkami nás v autě i pár usnulo a občas jsme museli budit i našeho pana řidiče, abychom dojeli v pořádku. Ale nakonec jsme se na Pernštejn dostali.

Výlet na hrad PernštejnZaparkovali jsme pod kopcem a vyšli. Ta strmá cesta nám po dlouhatánském sezení ale pěkně protáhla nohy! Šli jsme asi půl hodinky do kopce, až jsme se konečně dostali nahoru. Páni lidi jak já byla ráda, že vidím lavičku! Tak jsme se z posledních sil dobelhali k malé hospůdce, co byla hned za branou (samozřejmě po zaplacení vstupného), usadili se a objednali si nějaké pití na doplnění tekutin našich znavených těl.

Když jsem tak popíjela svoji coca-colu nenápadně jsem pozorovala svoje okolí. Viděla jsem pár velkých chodeb, které vedly z nádvoří na několik vstupů k prohlídkám hradu, byla tam socha koně vykovaná nějakým šikovným kovářem a kovová houpačka taky samozřejmě od kováře. Když jsme dojedli a doplnili tekutiny, vydali jsme se na prohlídku hradu. Nejdříve jsme navštívili propast, pak další nádvoří s lavičkami, krásnou vyhlídku na hory, místnost, kde jsme se mohli podepsat a zanechat své dojmy, ozářenou svíčkami a vyzdobenou brněními a kopími a nakonec onu slavnou vyhlídkovou věž.

Výlet na hrad PernštejnNemám ráda schody. Ale co naděláte, eskalátor vám do věže nedají - ale to bych tam ani nechtěla. Ale schválně, dovedete si představit, že tam tudy denně i 10 krát běhala nebohá mladá pážata, aby přinesla zprávu, ať to bylo komukoliv? Mě by to určitě zabilo. Ale ten výhled za to asi stál, protože byl opravdu nádherný. Pokud nemáte zrovna strach z výšek, mohli jste odtud sledovat celé dění na hradě a připadali jste si jako páni!

Když jsme po celodenním výletě odjížděli domů plni zážitků a fotografií, určitě nikdo si nikdo z nás nemyslel, že se na tento hrad dlouho nepodíváme, ale určitě bych se tam jednou chtěla vrátit.

Marthas – čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Výlet na hrad Pernštejn:

Výlet na hrad Pernštejn
Výlet na hrad Pernštejn
Výlet na hrad Pernštejn
Výlet na hrad Pernštejn
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
kúzelné miesto
Obrázek uživatelky
profil
nadhera, tam musi na cloveka dychnout stredovek.
Obrázek uživatelky
profil
pěkné fotečky a výstižný popis hradu!!
Obrázek uživatelky
profil
přikláním se k Lenulak, ale jistě tento hrad stojí za návštěvu, je zajímavý
Obrázek uživatelky
profil
Vřele mohu doporučit.
Byly jsme tam mimulý rok.Dětem se tam moc líbiloSmajlík.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles