Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Výlet na Moravu do Blanska

13. 09. 2009 | Vaše tipy
Nejlepší je jet vlakem, a když si ho vyberete, tak pojedete zřejmě touto cestou: Z Liberce se jede do Turnova, tam se přesedá na vlak do Pardubic, pak se počká na vlak do Blanska. Cesta trvá kolem šesti hodin.

První náš výlet s taťkou jsme měli namířený do Punkevní jeskyně. Jeli jsme autobusem do skalního mlýnu, tam jsme vystoupili a po cestě narazili na krámek s krásnými kameny.

Taťka mi tam koupil kamenné vajíčko. Docela těžké, obroušené a krásné. Zde se potom nasedá na vláček, a v něm je docela zima. Byl to takový  ekovlak, cena: 70,- Kč.

Když se dojede vláčkem na místo, tak si musíte objednat lístek. Tedy nevím jak teď, ale dříve to tak bylo. Punkevní jeskyně je moc nádherná. Když ji obejdete, tak vás čekají lodičky. Voda byla docela nízká, ale v osvětlených místech byla veliká hloubka.

Výlet na Moravu do BlanskaKdyž jsme vystoupili, tak jsme se šli podívat na malý a velký můstek. Trochu se mi udělalo špatně.

Taťka si musel koupit kartičku za 30,- Kč, aby mohl fotit. Tak a to byla jedna jeskyně, a když jsme tuto jeskyni prošli, jeli jsme vláčkem zase zpátky a šli jsme do Kateřinské jeskyně. Bylo to tam hezké, ale nic jsem se tam nedozvěděla, protože průvodkyně skoro nic neřekla. Když jsme tudy  procházeli, tak začala hrát hudba  -  zajímavě hezká.

Jakmile jsme vyšli z jeskyně, měli jsme v plánu jít na Balcarku, ale to bylo dost daleko - asi kolem 7 kilometrů. Potom jsme se rozhodli jít na autobus a zajet se kouknout do Sloupsko-šošúvské jeskyně. A tak jsme skutečně jeli, ale úplně zbytečně, protože už měli zavřeno.

Druhý den jsme si přivstali a cestu do Sloupsko-šošúvské jeskyně opakovali. Tato jeskyně je opravdu hodně veliká a zrovna jsme si s taťkou zakoupili velký okruh a musím opravdu říct, že tam byla veliká zima.
Když jsme ji prošli, tak jsme poslouchali takové vyprávění o pravěkých lidech.

A to byl týdenní pobyt, který jsme strávili v hotelu Probe. A jeli jsme domů. A když jsme přijeli bylo 9 hodin a to jsem se ještě vykoupala v bazéně ... protože jsem měla prázdniny a venku vládlo teplo.

Barusska - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Trošku mě zaráží, že průvodkyně skoro nic neřekla...Všichni musí mít naučenej výklad..Jsem přímo odtud a všichni průvodci to znají od A do Z. Jsou i zajímavější jeskyně..Týden nestačí. A Zdenko aj u Vás je krásně...
Obrázek uživatelky
profil
Přijeďte taky k nám do Zlínského kraje, je zde krásná příroda a nádherné historiscké památky. Nádherný je zámek v Kroměříži, zajímavá zřícenina hradu Lukov, velmi pěkná ZOO na Lešné u Zlína se zámečkem, lázně Luhačovice, hrad Buchlov a zámecký areál s krásnou zahradou v Buchlovicích, v Kroměříži jsou nádherné zahrady Květná a Podzámecká. V Holešově židovská sinagoga a židovský hřbitov s památnou hrobkou rabína, Černá kaple i zámek se zahradou. Je zde poutní místo sv. Hostýn, nedá se hned vzpomenout na všechno, přijďte a uvidíte sami.
Obrázek uživatelky
profil
letošní prázdniny jsem strávila na Moravě a za parných dní jsme to řešili koupalištěm nebo právě překrásnými(a chladnými) jeskyněmi Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
znám-je to krása
Obrázek uživatelky
profil
doporučuji!! Moc krásné!!Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles