Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Výlet v karanténě

1. 05. 2020 | Vaše příběhy

Když už jsem hlasitě večer vynadal i své ponožce, že se po jednom použití roztrhala, a ještě jsem se naštval, že mi neodpověděla, poznal jsem, že mi karanténa opravdu neprospívá. Ono je něco jiného, když je člověk pár dní doma sám, protože to chce, nebo je k samotě nucen. A tak jsem se rozhodl prchnout z domu, nejlépe hodně daleko, mimo lidi. Přírodu nám ještě nezakázali. Pojedu do lesa, kde nikdo není, a zapomenu na to, že všude kolem hrozí nám všem nemoc, kterou jsme ještě nedávno neznali.

 

Přichystal jsem si malé občerstvení a sedl do auta. Kam pojedu? Zavrhl jsem oblíbené turistické cíle. Bude tam spousta lidí a já budu muset mít stále na obličeji roušku, v které se mi špatně dýchá. Chci nasát energii a posílit svou imunitu, nikoli ji ničit. A tak jsem jel za město. Jel jsem mezi poli a přemýšlel, kde zastavím. Neměl jsem cíl, jen jsem chtěl někam do lesa, kde nikdo nebude. Na křižovatkách jsem volil odbočky do polí, až jsem dojel k lesu, kde jsem nikdy nebyl. Zdálo se mi, že je dost opuštěný, protože to už bylo hodně dlouho, co jsem minul poslední stavení. Místo k parkování jsem našel snadno. Procházel jsem se po lese a narazil na řeku. Byla to spíš malá říčka, kterou jsem v její užší části dokázal přeskočit. A šel jsem dál. Úplně jsem zapomněl na epidemii. Procházel jsem se lesem a díval se, jestli nenarazím na nějakou jarní houbu. Místo houby jsem zahlédl pasoucí se srnku, ale nestihl jsem ji vyfotit. Pak jsem narazil na místo, kde rostl medvědí česnek. Nebylo ho mnoho, místo bylo ve stínu a česnek teprve lezl ze země, přestože ve městě už nasazuje na poupata.

A tak jsem si ho trochu natrhal. Bylo mi krásně, přestože jsem byl v lese sám. Nemusel jsem mít ale roušku a byl jsem na čerstvém vzduchu, a to mi vyhovovalo.

Došel jsem už téměř na kraj lesa, když jsem si všiml, že u keřů někdo leží. S nelibostí jsem si nasadil roušku a chtěl jít z dosahu těch lidí. Jedna z těch lidí byla dívka. Začala na mě hlasitě pokřikovat a já pochopil, že je opilá. Druhá osoba ležela na zemi bez hnutí. Přiblížil jsem se malinko a zjistil, že se jedná také o dívku. Všude kolem se válely prázdné lahve od alkoholu. Dívky vypadaly mladě. Začal jsem pochybovat, jestli jsou vůbec plnoleté. Ta sedící se hlasitě smála, ale ta na zemi vedle ní vypadala, že nevnímá.

„Co je jí?“ ukázal jsem na ležící bez nějakého delšího úvodu.

„Nevšímej si jí, a běž pryč,“ odpověděla holka. To jsem chtěl také udělat. Jenže ležící dívka se ani nepohnula.

A tak jsem k ní přistoupil, abych ji zkontroloval. Sedící dívka mě chtěla odstrčit, byla ale tak opilá, že se také skácela k zemi. Dostal jsem o holky strach. Poodešel jsem, ale po pár metrech jsem vytáhl telefon. Pro jistotu jsem zavolal zdravotníky.

Ti sice moc nechtěli přijet na místo, když jsem jim ale řekl, že se jedná o dvě mladé holčiny, stěží plnoleté, sanitka nakonec dorazila.

 

Jak jsem později zjistil, dívky měly sedmnáct a ta ležící dokonce šestnáct let. Alkohol ukradly v obchodě. Ta starší utekla z diagnostického ústavu a ta mladší byla její kamarádka. Rodina ji hledala. Holka měla celkem slušnou otravu alkoholem a nebýt toho, že jsem tam obě našel, kdo ví, jak by dopadla. Starší putovala zpět do ústavu a mladší nejdřív do nemocnice.

 

Vrátil jsem se domů s pocitem, že jsem té mladší možná zachránil život. Začaly s alkoholem hodně brzy. A nebýt toho, že mi karanténa pomalu lezla na nervy, určitě bych do toho lesa nejel.


čtenář
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Výlet v karanténě:

Výlet v karanténě
Výlet v karanténě
Výlet v karanténě
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
holka měla štěstí.SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Život "píše" někdy neuvěřitelné scénáře Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Pomlázka