Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vypořádejte se s mastnými vlasy jednou pro vždy

11. 09. 2016 | Péče o vlasy
Mastné vlasy dle průzkumů trápí až 30 % obyvatel. Přitom se jedná o problém, který má řešení. Jen je třeba obrnit se trpělivostí a být důsledný. Přečtěte si zásady, jejichž dodržování si s rychle se mastícími vlasy poradí.

Nevhodná kosmetika


Častým problémem lidí, které trápí rychle se mastící vlasy, je výběr nevhodné vlasové kosmetiky. Nešťastní jedinci většinou vybírají šampony určené pro mastné vlasy v domnění, že jim z dlouhodobého hlediska pomohou. Opak je však pravdou. Látky obsažené v šamponech vlasy sice čistí a odmašťují, zbavují je tím však jejich přirozené obranyschopnosti. Pokožka hlavy se poté v návaznosti na agresivitu používané kosmetiky snaží chránit a tvoří daleko více kožního mazu.

péče o vlasyOdtud tedy neblaze známý pocit mastných vlasů již několik hodin po mytí. Co se týče přípravků na vlasy, snižte jejich používání na minimum a vybírejte pouze jemné čistící šampony, které pokožku nezatěžují. I přes to se však snažte intervaly mezi jednotlivým mytím prodlužovat. Pomoci si můžete suchými šampony nebo jen čistou vodou. Pokud holdujete přírodním kosmetickým přípravkům, jako suchý šampon na vlasy působí i například kakao či kukuřičný škrob. Vhodné je také zainvestovat do kartáče z kančích štětin, který pomáhá rozčesávat kožní maz do délek a tím vlasy chrání a posiluje. Navíc se alespoň povrchově zbavíte pocitu mastnoty u kořínku vlasů a překlenete tak ty dny, kdy se kvůli šíleně vypadající kštici bojíte vylézt do ulic. Vlasům také dopřávejte bylinkové oplachy a zábaly z přírodních surovin. Příznivě působí například kopřiva, levandule, šalvěj či vousatka.

Strava a životospráva


Na kvalitu vlasů a vlasové pokožky působí i strava a celkově životospráva. Pokud se například denně stravujete ve fast foodech a často se pohybujete v zakouřeném prostředí, můžete si být jisti, že vám svou nespokojenost dají najevo právě vlasy. Budou poničené, zlámané, vysušené a mastné u kořínků. A některé faktory sice ovlivnit nemůžete a těžko kvůli vlasům budete měnit povolání, něco je však vyloženě ve vašich rukou. Začít je třeba od základů. Prozkoumejte svůj denní jídelníček a zapřemýšlejte nad tím, co by se dalo změnit. Polotovary a průmyslově zpracované potraviny nahraďte základními surovinami. Do menu pravidelně zařaďte ryby, drůbeží maso, oříšky, zeleninu a ovoce. Pokud to lze, omezte kouření a spotřebu alkoholu a naučte se pravidelně pít čistou vodu. Nechutná-li vám, můžete ji ochutit mátou, citronem nebo dalším ovocem.  Také si pravidelně dopřávejte procházky na čerstvém vzduchu, které když nic jiného, tak vám alespoň pomohou pročistit si hlavu od každodenního stresu.  

Zdroj: Nouvelle


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
teď přes léto jsem nucena si mýt vlasy každý den,takže se mi začaly mastit,jinak jsem vlasy měla suché
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles