Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Výpravný historický seriál Tudorovci

8. 01. 2009 | Televizní tipy
Televize Nova začne od pátku 9. ledna 2009 vysílat výpravný americko-kanadsko-irský seriál Tudorovci. První řada celosvětově úspěšné ságy Tudorovců seznamuje s prvními deseti lety vlády anglického krále Jindřicha VIII.

Rozvedená, popravená, zemřela, rozvedená, popravená, přežila. Takový je osud šesti žen Jindřicha VIII., neblaze proslulého anglického krále, který vládl své zemi čtyřicet let. O prvních deseti letech jeho bouřlivého života vypráví úspěšný irsko-kanadsko-americký seriál Tudorovci.

TudorovciKrál Jindřich VIII. Tudor, druhý panovník v rodové linii, vládce Británie první poloviny 16. století bývá zobrazován jako tlustý, sobecký muž s bezohlednými choutkami. Ale v první sérii Tudorovců jej diváci uvidí jako mladého, sexy, zajímavého, romantického a mnohem komplikovanějšího mladíka, než jak bývá obvykle zobrazován. Na trůn totiž usedl v devatenácti letech.  

V titulní roli skandálního panovníka seriálu Tudorovci hraje Jonathan Rhys Meyers, jehož výkon je podle mezinárodních kritiků strhující. Podle nich Jindřich VIII. našel v Jonathan Rhys Meyersovi dokonalého představitele.
Tohoto herce také známe např. z filmů Michael Collins, Guvernantka, Blafuj jako Beckham či Match Point – Hra osudu.

V seriálu Tudorovci dále hrají:

Sam Neill (kardinál Wolsey), Natalia Dormer (Anne Boleyn), Henry Czerny (vévoda z Norfolku), Jeremy Northam (sir Thomas More), Henry Cavill (Charles Brandon), Maria Doyle Kennedy (královna Kateřina), James Frain (Thomas Cromwell) a další.

Seriál Tudorovci velmi srozumitelně napsal specialista na ztvárňování britských dějin Michael Hirst, takže divák nemusí znát historické reálie, a přesto bude po celou dobu rozumět ději a  neztratí přehled v historických zápletkách, ani o tom, kdo je kdo.

Zajímavosti o seriálu Tudorovci

Tudorovcio V roce 2008 získali Tudorovci dvě ceny Emmy – za nejlepší kostýmy a nejlepší hudební motiv úvodních titulků a byli nominováni na dva Zlaté glóby v nejprestižnějších kategoriích: nejlepší dramatický seriál a nejlepší herec v hlavní roli (J. Rhys Meyers). Kromě toho mají na kontě dalších 12 hlavních cen a 8 nominací.
o Kostyméři vytvořili pro seriál 5000 kostýmů (jen samotný Jindřich jich má stovky), neboť museli obléknout 105 ústředních postav a 1400 komparsistů.
o Doposud byly natočeny tři řady tohoto seriálu.
o Premiéra první řady byla v roce 2007.
o Druhá měla premiéru na jaře 2008 a přibyly do ní nové postavy, např. arcibiskup z Canterbury (Hans Matheson) či papež Pavel III. (Peter O'Toole).
o Nové díly třetí řady Tudorovců vznikaly v létě 2008 v Irsku a premiérově by měly být uvedeny na obrazovky v roce 2009.
o Na celosvětově populárním seriálu Tudorovci se podíleli i čeští filmaři. Ateliéry Barrandov zajišťovaly rekvizity pro první dvě řady seriálu a na natáčení třetí řady zapůjčily 120 kostýmů.

Tudorovci, od 9. ledna 2009, každý pátek ve 21:45.


Zdroj: TV Nova

ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Výpravný historický seriál Tudorovci:

Výpravný historický seriál Tudorovci
Výpravný historický seriál Tudorovci
Výpravný historický seriál Tudorovci
Výpravný historický seriál Tudorovci
Výpravný historický seriál Tudorovci
Výpravný historický seriál Tudorovci
Výpravný historický seriál Tudorovci
Výpravný historický seriál Tudorovci
Výpravný historický seriál Tudorovci
Výpravný historický seriál Tudorovci
Výpravný historický seriál Tudorovci
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
úžasný a perfektní seriál po všech stránkách!!
Obrázek uživatelky
profil
koukatelný seriál, jen ten hlavní herec je mi protivný
Obrázek uživatelky
profil
Pakliže na seriál pohlížíme jako na filmové - umělecké - dílo, a nikoli jako na historický dokument, je to příjemné, nenáročné pokoukání na hezké kostýmy a sympatické sexy herce a herečky s bělostným chrupem...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
No samozřejmě, že si to taky nenechám ujít... Miluju historii, ale přiznám se, nebýt jedné mojí kamarádky, vůbec bych o seriálu nevěděla. Už se moc a moc těším Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
určitě se těším,historie mne láká víc než novodobé seriály
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles