Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vyrábíme mýdla - glycerinová, přírodní

11. 06. 2008 | Knižní tipy
Autor: Jaroslav Šabatka
Nakladatelství: Grada Publishing
Rok vydání: 5/2008
Počet stran:  48   str.
Formát: 17 × 23 cm, pevná vazba
Cena:  129  Kč

Mýdlo používáme několikrát denně a tudíž bychom neměli podceňovat vliv na naše tělo. Proto musíme mít na paměti, že průmyslově vyráběná mýdla nebo levná s nejistým původem mohou obsahovat chemikálie, které mohou uškodit naší pokožce.

Autor nás v knize Vyrábíme mýdla z edice Šikovné ruce seznamuje s návody na výrobu vlastních mýdel s minimálním obsahem chemikálií a nezbavená glycerinu, který je pro pokožku velmi cenný. V knize Vyrábíme mýdla najdeme návody na zhotovení mýdla odléváním do forem, na plochu i výrobu mýdel z rostlinných i živočišných tuků současně je zde zmíněn i návod na zhotovení lukoprénových forem.

Vyrábíme mýdlaVyrábíme mýdla














Z obsahu knihy Vyrábíme mýdla:

Glycerinová mýdla; Lití mýdla do forem; Lití mýdla na plochu; Přírodní mýdla; Recepty (Základní mýdlo z živočišného tuku, Smíšené mýdlo,  Základní rostlinné mýdlo, Mýdlo z tuku do čokolád, Pevný rostlinný šampon, Badyánové mýdlo,  Citrusové mýdlo, Medové mýdlo)

Knihu Vyrábíme mýdla - glycerinová, přírodní si můžete
zakoupit v nakladatelství GRADA.


ZUZI
Chytrá Žena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
zaujímavý článok
Obrázek uživatelky
profil
zaujímavý článok
Obrázek uživatelky
profil
Ve společnosti, kde jsem dříve pracovala, se vyráběl nádherná dekorativní mýdla, byla však velmi drahá, protože se používal ekologický zdravotně nezávadný materiál a především to byla ruční práce, co kus to originál. Toto v fnešní ekonomické situaci zákazníka nezajímá, většinou sáhna po levném výrobku a příliš se nepídí po jeho složení. Při prodejních akcích jse poznala fantastického člověka, který vyráběl glycerinová mýdla a neustále pracoval na jejich zlepšení. Škoda, že již jsem někde jinde, takže toho skvělého Borise mohu potkat pouze náhodou. Lidé by neměli šetřit na mýdle, každý máme jinak citlivou pokožku a škody, které způsobí sice levná, ale nekvalitní mýdla, se nappravují velmi těžce. Snažme se svému zdraví věnovat i když chápu, že ne každý si to může dovolit.
Obrázek uživatelky
profil
pochopitelně vdnešní průmyslově znečištěné době jsou mýdla velmi nezbytná!!!!!!!!!!nejlepší jsou samozřejmě ta přírodní a glycerýnová,ale bohužel je to časově velmi náročné!!!!!!!!!výroba domácí byla,je a bude tou nejlepší!!!!
Obrázek uživatelky
profil
Ano, souhlasím, nepoužívat mýdla nejistého původu, mohou také vyvolat ekzém. Tak zbývá jen, že si buď sama vyrobím mýdlo, nebo budu kupovat osvědčené značky.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles