Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vyrob si sama: Korkové podtácky

23. 05. 2016 | Vyrob si sama
Na internetu se objevil velký trend v podobě dekorace z korkových špuntů a zátek. I mě to chytlo a s radostí jsem zjistila, že to není vůbec těžké a navíc se díky tomu vyřádí Vaše fantazie. Tak jsem se rozhodla podělit se s Vámi o tento tip...

K výrobě Korkových podtácků potřebujete:
- co nejvíce korkových špuntů od vína,
- nejlépe tavnou lepicí pistoli,
- odlamovací nůž (jakýkoliv ostřejší nůž),
- dále případně využijete staré podtácky.

Postup výroby Korkových podtácků:

Nejdřív si promyslete, jak velký tácek-podložku chcete tvořit, v tomhle směru mi pomohly na inspiraci staré podtácky, které jsem našla doma.

Vyzkoušejte si nařezat pár špuntíků, jakým nožem se vám budou nejlépe řezat, jde to klasickým odlamovacím, ale mně se to nakonec nejlépe dělalo jídelním steakovým nožem. Což si myslím, že je bezpečnější a můžete třeba zapojit bez problémů větší děti.

Jak vysoký tácek budete chtít, je na vás... Samozřejmě čím nižší, tím je to trošku preciznější práce. Já mám vysoké cca 1 cm. Pokud zvolíte ještě menší, bude lepší, když budete počítat s tím, že ho na něco (právě třeba na ten starý podtácek) nalepíte, jelikož by vám to přeci jen tolik nedrželo u sebe.

Korkové podložkyUdržujte tedy stejnou výšku korkových odřezků (kdyby se vám to nedařilo, nevadí, větší rozdíly můžete využít taky na slepení a používat v kuchyni třeba na odkládání horkých hrnců, jen asi hrníčky a talířky by se vám dost kývaly :) ).

Až budete mít pocit, že jich máte dostatek, zkuste si nejdříve bez lepení sestavit požadovaný tvar, pokud máte různě zbarvené špunty od vína, můžete i sestavit třeba nějaký jednoduchý motiv. Tohle je taková titěrná práce, jelikož si s tím musíte trošku vyhrát. Každý špunt je jinak velký a vy musíte vyzkoušet, jak který k sobě pasuje, tak aby šly potom dobře slepit a vznikaly co nejmenší mezery. 
Bohužel špuntů spotřebujete opravdu hodně, většinou z jednoho špuntu odříznete pouze jeden potřebný díl, jelikož z druhé strany bývají špunty zničené od vývrtky. Někde to nebylo moc znát, tak jsem použila, co se dalo :)  Moc krásné barvy špuntů jsou od červeného vína, dekorace je potom přirozeně zbarvená do růžovo-fialové barvy.

Nezbývá už nic jiného, než se dát do lepení za pomocí tavné pistole. Pokud máte pocit, že jste něco přilepili špatně, nevadí - výhodou oproti nějakého lepidla je, že korek odlomíte, zaschlou hmotu odloupnete a pokračujete dále...
Tak Vám přeji příjemné a nápadité tvoření ...

Hegemone - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Vyrob si sama: Korkové podtácky:

Vyrob si sama: Korkové podtácky
Vyrob si sama: Korkové podtácky
Vyrob si sama: Korkové podtácky
Vyrob si sama: Korkové podtácky
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
před 30 lety byly korkové "vložky" v zátkách od piva, to bylo jednodušší vyrábění Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles