Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vyrob si sama: Papírová hvězda

16. 12. 2011 | Vyrob si sama

K výrobě papírové hvězdy potřebujeme:

-    dárkové vázací stuhy, případně postačí papír alespoň 50 cm dlouhý
-    nůžky

Dle šířky vázací stuhy (nebo papíru) si ustřihneme čtyři stejně dlouhé pruhy stuhy. Já jsem použila pro ilustraci obyčejný balicí papír, který jsem si nastřihala na čtyři pruhy o rozměrech 2 cm šířka, 50 cm délka u velké hvězdy. U malé jsem použila úzkou dárkovou stuhu 0,7 cm šířka, 25 cm délka.

Každý pruh přehneme na půl. Dle prvního obrázku vytvoříme tzv. okénko, které následně utáhneme k sobě (2. obrázek). Vznikne jakýsi kříž. Nyní vezmeme (dle obrázku) horní pruh papíru a ohneme ho dolů.

Takže nahoře zůstane jeden pruh papíru a druhý bude směřovat opačným směrem. Poté stejně ohneme vrchní pruh papíru z pravé strany hvězdy doleva, potom ze spodní směrem nahoru a nakonec z levé strany ohneme vrchní pruh papíru doprava a protáhneme ho dle obrázku pod vzniklým čtverečkem, aby vše drželo. Vznikne kříž se čtyřmi čtverečky uprostřed a osmi pruhy papíru ve čtyřech stranách (3.obr.).

Dle obrázku č.4 vytvoříme jakousi stříšku, tu přehneme na trojúhelník a konec papíru protáhneme pod čtverečkem ve kříži (obr. 5). Pootočíme hvězdou o 90° ve směru hodinových ručiček a opět vytvoříme na levé straně nejprve stříšku, poté trojúhelník a konec protáhneme pod nejbližším čtverečkem ve kříži.

To samé uděláme na všech čtyřech stranách (obr. 6). Potom celou hvězdu otočíme (takže část, která dosud ležela na stole, bude nahoře) a opět vytvoříme stejným postupem stříšky, trojúhelníčky a protáhneme. Na obrázku č.7 detail protahování pod čtverečkem ve kříži. Vznikne osm trojúhelníkovitých rohů (obr.8.)

Dle obrázku č. 9 vezmeme jeden z pruhů a protáhneme jeho konec čtverečkem ve kříži o 90° napravo (obr. 9). Vznikne jakási „bodlinka“, kterou přitáhneme (obr.10). Otočíme hvězdou o 90° ve směru hodinových ručiček a uděláme druhou „bodlinku“. Na jedné straně vytvoříme čtyři „bodlinky“ (obr.11), otočíme hvězdu a uděláme to samé na druhé straně.

Přečnívající pruhy papíru či stuhy odstřihneme a máme hotovou hvězdu (obr.12).

Tip: pro ozdobení např. dárku můžeme udělat „bodlinky“ jen na jedné straně a „poloviční“ hvězdu na dárek nalepit.
 
black.bird - čtenářka
ChytráŽena.cz
 

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Vyrob si sama: Papírová hvězda:

Vyrob si sama: Papírová hvězda
Vyrob si sama: Papírová hvězda
Vyrob si sama: Papírová hvězda
Vyrob si sama: Papírová hvězda
Vyrob si sama: Papírová hvězda
Vyrob si sama: Papírová hvězda
Vyrob si sama: Papírová hvězda
Vyrob si sama: Papírová hvězda
Vyrob si sama: Papírová hvězda
Vyrob si sama: Papírová hvězda
Vyrob si sama: Papírová hvězda
Vyrob si sama: Papírová hvězda
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Taky jsem se je naučila dělat z děrovacích pásek do počítačů. Kdysi na základce. Jsem ráda, že návod byl srozumitelný a alespoň někomu pomohlSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
dělávali z děrovacích pásek do počítačů - kde jsou ty časy. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkJsem moc ráda ,že jsem tu objevila výrobu hvězdičky !!!!! Před 25 lety jsme ji vyráběli pro všechny známé i rodinné příslušníky ,v dávné době jsem rádi improvizovali v obchodech ležely jen balící papíry a občas nějaká stuha , kdo pracoval v prodejnách měl větší štěstí ! :O))) mám stále schované pásky z ,,dálnopisného stroje ,, dnešní fax !
Díky Marie Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles