Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vyrob si sama: Písmenka ze špuntů

22. 12. 2016 | Vyrob si sama
Korkové špunty od vína jsem už zkoušela využít všelijak. Jednou jsem Vám již ukazovala, jak se dají vyrobit korkové podtácky a teď bych se s Vámi ráda podělila o zajímavé hraní a sestavování písmenek. Se závěrečným barvením Vám jistě rády pomohou děti jakéhokoli věku.

K výrobě písmenek budeme potřebovat:

- co nejvíce nastřádaných korkových špuntů,
- nejlépe tavnou pistoli (případně lepidlo),
- odlamovací nůž - ostřejší nůž,
- štětec, tempery.

Postup:
Špuntíky je lepší si zmenšit a nařezat, i když tady nemusíte mít každý špunt stejně velký jako třeba u výroby podtácků. Vše záleží na vás, jak si nakonec písmenko poskládáte. Pouze se snažte udržet seříznutou stranu rovně, aby to pak celé lépe drželo na zdi nebo jakékoliv jiné ploše...

písmenka ze špuntůPokud máte pocit, že jich máte dostatek, zkuste si je na pracovním stole vyskládat do požadovaného tvaru. Máte-li více odlišných druhů špuntů, všímejte si, jestli se od sebe příliš neodklánějí, nemusely by pak dostatečně držet přilepené.

Já jsem si je nejdřív slepila a barvila až pak, ale myslím, že je to vlastně úplně jedno :)  I když pokud si je nejdříve slepíte, štětečkem potom snáze zamaskujete překrývající části lepidla - od tavné pistole.

Ve fantazii se meze nekladou, takže můžete vyrábět písmena, kytičky, různé ozdoby... Já jsem si sestavila jméno mojí tříleté dcery a přilepila jí ho tzv. lepicí gumou (víceúčelové lepicí čtverečky) na stěnu, které seženete v papírnictví nebo i jako já v supermarketu. Podle velikosti písmenek jsem použila víc čtverečků. Výhodou je, že nezanechají otisk na stěně a můžete to kdykoliv sundat. 

S kytičkami si velmi ráda hraje dcera a sama si je zdobí ...
Pokud vám nějaké špunty zbudou, dají se využít i místo razítek na různé otisky a tvoření...Ve fantazii se meze nekladou a v té dětské už vůbec ne :) !

Hegemone - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Vyrob si sama: Písmenka ze špuntů:

Vyrob si sama: Písmenka ze špuntů
Vyrob si sama: Písmenka ze špuntů
Vyrob si sama: Písmenka ze špuntů
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
líbí se mi nápad. Jen ať se doma tvoří a vyrábí Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles