Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Vyrob si sama - vozíček na květiny

19. 05. 2011 | Vyrob si sama
Krásné květiny umístěné na stole nesmějí chybět při žádné rodinné oslavě. Při běžném stolování v domácnosti nemusíme volit náročné dekorace. Stačí použít jednoduchou kytičku květů, které právě kvetou. Mimořádně pěkně působí květiny uložené v malém vozíčku.

Jsou milým a veselým doplňkem prostřeného stolu. Výroba papírového vozíčku je jednoduchá a nenáročná. Dekorací pro radost můžete ozdobit také okenní parapet, nebo různá zátiší. Může být také pěknou ozdobou stolu při různých zahradních slavnostech. Záleží jen na vaší fantazii, které se meze nekladou.

Výroba vozíčku

Jednoduchou dekoraci si můžete udělat z obyčejné barevné kartónové krabice. Já jsem na výrobu použila krabici od bot. Pokud nemáte barevnou krabici, stačí všechny díly vozíčku polepit ozdobným papírem. Na výrobu budete dále potřebovat: krepový papír, lepidlo Herkules, nůžky, jednu dřevěnou  špejli. Vozíček se skládá z několika jednoduchých částí. Od krabice oddělíme víko. Krabici po celém obvodu rovně zastřihneme.
Z víka si uděláme čtyři větší a čtyři malinká kolečka. Dále dvě části, které použijeme na madlo. Jeden dlouhý proužek a jeden krátký, které můžeme ozdobně vystřihnout.

Z krepového papíru uděláme kytičky, které nám poslouží jako poklice na kola. Na krabici uděláme z jedné i druhé strany malé dírky, abychom provlíkli špejli, na které budou umístěna kola. Špejli přepůlíme, provlíkneme dírkami v krabici. Na každou stranu dáme jedno velké kolo, květinovou poklici a zakončíme to malinkatým kolečkem. Všechny části kola přilepíme k vozíčku lepidlem.  Když máme kola hotová a přilepená, vyložíme vnitřek vozíčku krepovým papírem.

Krepový papír nastříháme na čtyři díly, kraje ozdobně vystřihneme. Vložíme do vozíku, tak aby ozdobný kraj lemoval celý vozík a přilepíme lepidlem. Nakonec si přiděláme madlo, které jsme si vystřihli z víka krabice. Delší proužek slepíme s malým proužkem. V přední straně vozíčku uděláme malou dírku, kterou madlo provlíkneme. Vozíček máme hotový. Můžeme do něj naaranžovat květiny v malých květináčích, například petrklíče nebo fialky, ale také květiny, které naaranžujeme do skleniček naplněných vodou. K tomu nám dobře poslouží první jarní kvítí, které máme na zahrádce, žluté petrklíče, fialky, konvalinky,sedmikrásky, nebo pampelišky. Vozíček můžete použít také na dekoraci rozkvetlých jarních větviček, například jabloní.

Květiny naaranžované ve vozíčku působí pěkně a vesele. Jsou pěknou ozdobou stolu a také milou dekorací pro radost.


Marta – čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
opravdu pěkné SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
moc pěknéSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Děkuji za radu...je to moooc hezké...SmajlíkfanySmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Děkuji děvčata za pěkné hodnocení. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Je to moc hezký, šikulka!!!!!!!!!!!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles