Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vysněná výhra a bizarní nákupy čerstvých milionářů

3. 09. 2017 | Finance
Sníme všichni. Přemýšleli jste ale někdy nad tím, jak konkrétně byste utratili milionovou výhru? Představte si, že jste zrovna v nějaké loterii vyhráli dva miliony korun. Byli byste praktičtí a investovali třeba do bydlení, nebo byste si je raději chtěli opravdu užít? Přečtěte si neskutečné perličky, jak s takovou sumou někteří výherci opravdu naloží.

Je to sen

Dva miliony se dají utratit lusknutím prstů. Naspořit si takovou sumu je ale pro většinu lidí téměř nemožné. Například taková učitelka, když si měsíčně odkládá deset procent z výplaty, naspoří dva miliony korun za celých 67 let. Bezpečnostní profese jsou na tom sice o kapku lépe, ale i tak jim to potrvá většinu života. Hasič si za stejných podmínek naspoří dva miliony za 61 let, policista za 55 let. O to hůř to vypadá, když to srovnáte s nejlépe placeným sportovcem světa Ronaldem. Ten si dva miliony vydělá za pouhých 35 hodin, a to i když spí.

vysněná výhraRozum versus zábava

Většina lidí by v případě dvoumilionové výhry uvažovala, jak ji zúročit. Podle posledního průzkumu by v případě dvoumilionové výhry bylo nejčastější investicí bydlení, tedy umoření části hypotéky, případně pokrytí vybavení domu či bytu. Lidé si často kupují auto, výjimečně elektroniku. Dalším tahákem je cestování. Spousta lidí si chce dopřát vysněnou dovolenou tam, kam zatím jen jezdili prstem po mapě.

Koupil si traktor

Další investicí může být vlastní podnikání. Například na Zlínsku se letos stal výhercem dvou milionů rozvedený muž se dvěma dětmi. Podle jeho slov výhře nejprve nevěřil a sázenku si několikrát zkontroloval. Jakmile mu došlo, že měl skutečně štěstí, o využití výhry nepochyboval. Jeho největším přáním bylo pořídit si traktor. Konkrétně toužil po světle modrém stroji od značky Landini, která je vůbec nejstarším výrobcem traktorů v Evropě. Zmíněný výherce plánuje pracovat i nadále, jen už nebude muset řešit pronájem železného obra.

Nemusí jít o hmotné statky

Matky vám potvrdí, že největší výhrou je to, když se vám narodí miminko. Stalo se, že vyhrála žena, která toužila po dítěti. Z předchozích devíti neúspěšných pokusů o umělé oplodnění byli s partnerem zadluženi a na další pokus už by pravděpodobně nikdy neměli finance. Když se žena o výhře dozvěděla, snažila se prý nepanikařit a zavolala partnerovi. Jejich plány s výhrou však byly jasné od začátku. Splatit dluhy a pokusit se znovu.
 

V záchvatu radosti

Pokud byste chtěli neotřelý nápad, jak dvoumilionovou sumu utratit, můžete si pořídit třeba 200 surikat. Předem by ale asi bylo dobré se zamyslet nad tím, jak se vám budou doma množit, a jak je budete živit. V českém stylu bychom si peníze také mohli přepočítat na oblíbené komodity. Když vyhrajete dva miliony korun, můžete si koupit přibližně 66 666 litrů benzínu, nebo si dát 80 000 piv. Sečteno, podtrženo. Necelých 11 let byste mohli zvát sebe a své 3 kamarády na 5 piv denně. Nebo byste mohli už celý život jezdit zadarmo, protože za 2 miliony korun najedete přibližně 952 400 kilometrů.

Zdroj, foto: SAZKA a.s.


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Zaplatit hypotéku Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
O pár let zpátky bych s Vámi nesouhlasila,co se týká příbuzenstva. Bohužel dnes už ano. Určitě bych si koupila baráček někde daleko od lidí. a užívala si klid a mír.
Obrázek uživatelky
profil
Za mě vlastní bydlení to je jasné Smajlík
Obrázek uživatelky
profil

...vyhrát dva milióny korun - to není žádná velká výhra. Vezmeme-li v úvahu početné příbuzenstvo a "najednou" spoustu přátel, bylo by nejrozumnější vše zatajit a pomalu investovat, příp. polovinu uložit na příjemný úrok !!!
Pak si i vymyslet za bohatou tetičku ze zámoří - a nic nedat a nepůjčovat - nevyplatí se být "dobrákem"Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles