Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Výstava loutek z filmů Fimfárum

17. 02. 2018 | Kultura
Výstava loutek z filmů Fimfárum
Letohrádek Mitrovských v Brně
27. 1. 2018 – 25. 4. 2018
Leden a únor: st. – ne. 10 – 16 h.
Březen a duben: út. – ne. 10 – 16 h.

Letohrádek Mitrovských v Brně pro své, především dětské návštěvníky, ale i milovníky Jana Wericha, připravil na zimní a jarní měsíce výstavní lahůdku v podobě výstavy k animovanému českému filmu Fimfárum Jana Wericha aneb Do třetice všeho dobrého.

Výstava vznikla ve spolupráci se společností MAUR film a vystaveny budou trojrozměrné scény z jednotlivých pohádek celovečerního filmu: Jak na Šumavě obři vyhynuli (výtvarnice Denisa Grimmová), O kloboučku s pérkem sojčím (výtvarník Petr Poš) a Rozum a Štěstí (výtvarnice Patricie Ortiz Martínez). Kromě loutek, rekvizit a dekorací budou vystaveny také originální scénické návrhy, ilustrace a fotografie.

Závěr výstavy je věnován herecké legendě Janu Werichovi – jeho práci divadelní, filmové i literární (originální busta V+W, plakáty, fotografie, knihy atd.).

Výstava loutek z filmů FimfárumBližší informace:

Závěrečná trilogie loutkových adaptací pohádek Jana Wericha představuje pohádku Jak na Šumavě obři vyhynuli, v níž se štáb filmového týdeníku vypraví do šumavských hvozdů odhalit pravdu o tom, zda tam opravdu žijí nebo nežijí obři, hrající pradávnou hru „na většího“. V pohádce O kloboučku s pérkem sojčím má král tři syny, zavolá si ale pouze dva, neboť syna Honzu nikdo nebere vážně. Vysoko v horách si zapomněl klobouček se sojčím pérkem a teď se mu po něm ve stáří zastesklo.

Cesty do hor jsou však složité a je otázkou, zda dojede Rychlomilův Bugasseratti nebo Bull-Bagr Speciál královského syna Siloslava. Nebo že by přeci jen moped třetího Honzy? A může se královský syn stát absolutním mistrem světa všech závodů a všech kategorií? Nejdelší pohádka Rozum a Štěstí řeší kardinální otázku, zda se dá žít bez Rozumu nebo bez Štěstí. Když pak spolu pan Rozum a pánisko Štěstí uzavřou sázku, rozhodnutí o jejich nepostradatelnosti má potvrdit hloupý pasák prasat Ludvík.

V novém Fimfáru jsou vedle tradičních fimfárovských tvůrců (tandem Vlasty Pospíšilové a Petra Poše) úplně mladí, začínající tvůrci, pro které je to příležitost prokázat svůj talent a ukázat poprvé svoje nadání divákům ve všech českých kinech i v zahraničí. 2011 - Český lev za Nejlepší výtvarný počin

V rámci výstavy pořádá LM „Zimní kino u lakomé Barky“ – promítání 3. dílu Fimfára.

Vstupné: 85 Kč – plné / 65 Kč – senioři + studenti VŠ / 50 Kč – děti ZŠ / 25 Kč – děti MŠ



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Výstava loutek z filmů Fimfárum:

Výstava loutek z filmů Fimfárum
Výstava loutek z filmů Fimfárum
Výstava loutek z filmů Fimfárum
Výstava loutek z filmů Fimfárum
Výstava loutek z filmů Fimfárum
Výstava loutek z filmů Fimfárum
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Film doporučuji. Výstava loutek je určitě nádherná.
Uvítám fotky z výstavy ve Fotoalbu.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles