Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Výstava Princezny a hrdinové

1. 03. 2019 | Kultura
Letohrádek Mitrovských v Brně
23. 2. – 28. 4. 2019
út - ne: 10-16 hod.


Na šedivé počasí přelomu zimy a jara si Letohrádek Mitrovských v Brně připravil barevnou a hravou výstavu PRINCEZNY A HRDINOVÉ. Návštěvníky čeká 50 legendárních kostýmů princezen, princů i padouchů z nejznámějších českých filmových pohádek z Barrandova. Dozvíte se zajímavosti a perličky z natáčení, ale také informace o leckdy pohnutých osudech hlavních představitelů. Pro děti je připraveno hravé Ladovské peklo s váhou hříšníků, ale také mluvící zrcadlo a jiná interaktivní zábava.

Na výstavu byly vybrány ty nejznámější pohádky druhé poloviny 20. století – od v kinech nejnavštěvovanější pohádky všech dob Pyšné princezny, přes nezapomenutelné Hrátky s čertem, veršovanou Princeznu se zlatou hvězdou, hudební Šíleně smutnou princeznu, ikonické tituly Honza málem králem, Jak se budí princezny, Princ a Večernice, po divácky nejoblíbenější pohádku S čerty nejsou žerty, nebo na výstavě nejmladší pohádku O princezně Jasněnce a létajícím ševci.

Výstava Princezny a hrdinovéČeská filmová pohádka je specifický žánr, který se u nás začal formovat od padesátých let 20. století. Zásadním faktorem bylo, že se na jejich vzniku podíleli výborní režiséři, kterým byl pohádkový žánr často přidělen jako úkol. Frič, Zeman, Vorlíček, Bočan a Troška, jsou jen některá slavná režisérská jmena spojená s tématem pohádek. Dalším důležitým faktorem popularity filmových pohádek bylo, že se jako kulisy často využívaly romantické lokality známých hradů a zámků, a v neposlední řadě, výpravu navrhovali naši nejlepší výtvarníci, v čele s oscarovým Theodorem Pištěkem. Tyto kombinace vytvořily z našich pohádek nezapomenutelnou podívanou, ke které se rádi vracíme, tak jak by to u pohádek mělo být!

„Kromě krásných princezen se na vás těší udatní chasníci, stateční princové a rytíři, ale také kdejaký padouch a zloduch, bez kterých se žádná správná pohádka neobejde! I proto je výstava zakončena spravedlivým peklem, aby bylo každému jasné, že pomíjivý svět krásy je jen dočasný…“ dodává Petr Lukas, jeden z kurátorů výstavy. V nedávné době, nás diváky, opustili režisér pohádek Václav Vorlíček a představitelka princezny se zlatou hvězdou Marie Kyselková - výstava je jim proto symbolicky věnovaná…

Návštěvníci si prohlédnou 50 kostýmů princezen, hrdinů i padouchů, některé již z kategorie českého kulturního bohatství – namátkou těchto pohádkových postav: Krasomila, Dišperanda, Káča, Solfernus, Lada, Kazisvět, Helena s Václavem, Růženka, Slunečník, Větrník, Měsíčník, Angelína, Dorota Máchalová, Lucifer, Jasněnka, čarodějnice Černava a mnohé další. Originální barrandovské pohádkové kostýmy poprvé v Brně!

Výstava je určená pro všechny věkové kategorie.

Vstupné: dospělí 120 Kč, senioři, studenti VŠ, studenti SŠ 80 Kč, děti ZŠ 70 Kč (ve skupině nad 20 osob – 60 Kč), děti MŠ 30 Kč.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Výstava Princezny a hrdinové:

Výstava Princezny a hrdinové
Výstava Princezny a hrdinové
Výstava Princezny a hrdinové
Výstava Princezny a hrdinové
Výstava Princezny a hrdinové
Výstava Princezny a hrdinové
Výstava Princezny a hrdinové
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
HEZKÁ výstava pro malé princezny..Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Pomlázka