Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Využijte sílu vodního pouta mezi sourozenci!

10. 04. 2019 | Zajímavosti
Společně prožité chvilky utužují vztahy v rodině. A to platí stejně tak na souši, jako ve vodě. Právě vodní skotačení je skvělou příležitostí, jak odmalička sbližovat sourozence, i rozdílného věku, a zároveň v nich pěstovat lásku k vodnímu prostředí.

Když se do rodiny narodí další miminko, je to velká událost. V každém směru. Je to krásné, radostné, ale samozřejmě se může narazit i na drobné nesrovnalosti ohledně sourozeneckého vztahu. V každém případně vodní prostředí, skotačení ve vodě či jen plavání ve vaničce je tou nejlepší cestou, jak připravit sourozencům nezapomenutelné společné chvilky.

Varianta 1: Malinké miminko a starší sourozenec

Napusťte do běžné vany asi 10 cm vody. Na dno vany dejte osušku, která vytvoří měkkou podložku pro miminko. Děťátko pak položte na záda do vany. Vody by mělo být právě tak, aby miminko mělo větší část obličeje mimo vodu. A starší sourozenec si pak vleze k němu do vany. Jsou si nablízku, tváří v tvář, dívají se vzájemně do očí. Ten starší může bráškovi či sestřičce zpívat písničky, polévat nožičky vodou, hladit po ručičkách, bříšku – prostě si společné vodní chvilky užívat. Rodiče samozřejmě musejí na celou zábavu dohlížet.

děti ve voděTip: Pokud se na tuto společnou aktivitu úplně necítíte, zkuste jinou zábavu. S malým miminkem můžete být ve vodě vy, nebo s ním můžete „plavat“ tak, že jen stojíte u vany. Staršímu dítěti pak dejte mobil, aby mohlo společné koupání fotit nebo natáčet, a udělat tak pro babičky a dědečky krátký film. Důležité je, že se společného koupání zúčastní celá rodina.

Varianta 2: Batole a starší sourozenec

Děti si spolu užijí spoustu legrace v dětských brouzdalištích. Ty starší například moc baví, když důležitě čekají na svého mladšího sourozence při dojezdu po skluzavce pod vodou. Chytnou ho do náruče a společně vynesou nad hladinu. Děti milují i přelévání vody do hrnečků, stříkání, schovávání se pod vodou… V moři mají rády hru s vlnkami. Ale také házení míčků, společné jízdy na matraci, v nafukovacím člunu či lodičce.

Tip: Ve všech těchto případech je nutná zvýšená rodičovská pozornost. Starší dítě se totiž lehce nechá strhnout jinou aktivitou, a na to, že si hraje s mladším sourozencem ve vodě, úplně zapomene. Zároveň platí, že hloubka vody musí být vždy taková, aby starší dítě bezpečně dosáhlo na dno.

Varianta 3: Odborný plavecký kurz

V plaveckých školách jsou skupiny dětí rozděleny podle věku a pokročilosti. Samozřejmě, mezi některými sourozenci je opravdu malý věkový rozdíl, a tak mohou plavat ve stejné skupině.

Pokud je ale mezi sourozenci propastný rozdíl jak věkový, tak i v plavecké gramotnosti, měli by rodiče vždy dát na doporučení instruktorů. Plavecké lekce nejsou haléřovou záležitostí a každý trenér chce své svěřence naučit maximu znalostí. Aby byla výuka kvalitní, potřebuje mít skupinku kompaktní. Nemůže tedy jedno dítě zdokonalovat v kraulových nohách, a druhé teprve učit adaptaci na vodní prostředí.

Tip: Nenaléhejte na plaveckou školu, aby zařadila děti do stejné skupinky. Ani při individuálních lekcích není jednoduché kvalitně vést dvě věkově rozdílné děti. Mnohem lepší je věnovat nejprve jednomu dítěti 20 minut a pak dalších 20 minut druhému sourozenci. Pokud to kapacita bazénu umožňuje, můžete si mezitím, než přijde řada na výuku druhého sourozence, hrát zatím s dítětem ve vodě vy sami.

Zdroj, foto: Juklik.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Mám dva syny a ti mají každý 2 děti. Protože nebydlí blízko sebe, tak je zvu k nám domů, aby se sem tam setkali. Navzájem se nenavštěvují, což mě mrzí, ale mají každý svou práci a není čas. Také vnoučátka se musejí sem tam setkat, takže když je pozvu, je nás doma 10. Někdy přemýšlím, co uvařit, protože pro tolik lidí je to docela problém. Nejraději vařím rýži a nějaké maso nebo zelí - vepřo, knedlo, zelo. Je to nejlepší na ohřátí, protože někdy se někteří opozdí, a ono to nevydrží tak dlouho teplé. Nemám naštěstí problém, že by něco nejedli. Mají rádi i sladké knedlíky a třebas zemlbábu. Mám radost, když se všichni sjedou k nám, ale můžu říct, že mě to pěkně unavuje. Ale není to každý den, takže je klidně pozvu dohromady, abychom si to užili a oni si odpočinuli od domácnosti. Jsou tady brzy velikonoce, to je zase příležitost k setkání, asi to zase využiji. Tentokrát udělám roštěnku s rýží, už jsem ji dlouho nevyřila. Asi umím docela vařit, protože si to vždy chválí. Něco upeču nasladko
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles