Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Výzdoba oken a dveří aneb Jak si zkrášlit domov

26. 05. 2016 | Vyrob si sama
Probuďte v sobě tvůrčího ducha a vyzdobte svůj domov vlastnoručně vyrobenými dekoracemi. Stačí pár malých ozdob a každá místnost se rázem zútulní. Tu pravou domácí pohodu totiž nedělá luxusní sedačka ani velká televize, ale právě ty nejmenší detaily.

Oživte okna papírovými dekoracemi


Ke zdobení oken se nejvíce hodí vystřihovánky, které jednoduše přilepíte na sklo. Před Vánocemi se s nimi vždycky roztrhne pytel, ale po svátcích z okenních tabulek zase nenápadně zmizí.  Proč ale zdobit jen na Vánoce? Vyzdobte si okna, kdykoli vás napadne.

Pokud máte dobrou představivost a šikovnou ruku, nakreslete si šablonu k vystřižení sami. Jestli ale nemáte malířské střevo, vystřihujte již předem připravené vzory, kterých na internetu najdete velké množství. Budete k tomu potřebovat ostré nůžky a spoustu trpělivosti. Výsledkem jsou krásné vystřihovánky do oken a věřte, že to stojí za to. 

Ozdobte vchodové dveře nápaditým věncem

Dekoraci si zaslouží také dveře. Krásně ozdobené dveře totiž navodí příjemnou atmosféru ještě před vstupem do domu. K výzdobě dveří nejlépe poslouží věnce, na jejichž výrobu můžete použít prakticky cokoli, od přírodních materiálů až po zdánlivě neužitečné věci jako korky od vína. Inspirujte se následujícími tipy.

věnce na oknaVěnec z vinných korků

Potřebný materiál: polystyrenový kruh, hromada korků, ozdobná stuha, tavná pistole.

Korky jeden po druhém lepte za pomoci tavné pistole na polystyrenový kruh. Jakmile budete s výsledkem spokojeni, přidejte barevnou stuhu a pověste věnec na vchodové dveře.


Věnec z košíčků na muffiny

Potřebný materiál:  polystyrenový kruh, košíčky na muffiny, tavná pistole.
Košíčky přehněte na půlku a zalomte špičky. Pak vezměte tavnou pistoli a nalepte košíčky na kruh tak, aby neprosvítala bílá místa. Podle fantazie věnec dozdobte stuhou nebo jinými ozdobami.


Vypichovaný věnecvypichovaný věnec

Potřebný materiál: polystyrenový kruh,  tverečky tenké látky, cca 6 x 6 cm, špejle nebo jiný neostrý bodec.
Jednotlivé čtverečky pokládejte vedle sebe a ze středu je vpichujte do kruhu. Až budete mít hotovo, dozdobte věnec mašlí.



Stejným způsobem vyrobíte také podzimní věnec z kaštanů, případně jiných materiálů. Dívejte se kolem sebe, múza si vás najde. A až vás políbí, pusťte se do díla a zkrášlete svůj domov k obrazu svému.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Výzdoba oken a dveří aneb Jak si zkrášlit domov:

Výzdoba oken a dveří aneb Jak si zkrášlit domov
Výzdoba oken a dveří aneb Jak si zkrášlit domov
Výzdoba oken a dveří aneb Jak si zkrášlit domov
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Krásný
Obrázek uživatelky
profil
hezkýSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
...Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles