Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Výživou proti rakovině

7. 03. 2011 | Knižní tipy
Název knihy: Výživou proti rakovině
Autor: Johannes F. Coy, Maren Franzová
Nakladatelství: Euromedia Group, k.s., Ikar
Rok vydání: 2011
Rozměry: 178 x 242 mm
Počet stran: 208 str.
Cena: 274 Kč

RNDr. Johannes F. Coy je objevitelem genu TKTL1. Rozhodující roli pro zhoubnost rakovinových buněk nehraje jejich původ nebo lokalizace, ale jejich látková výměna. Správnou výživou ji můžete změnit.


vyzivou-proti-rakovineJak zbavit agresivní rakovinové buňky základu jejich výživy a zabránit jim v šíření. Tato forma výživy chrání před mnoha dalšími onemocněními látkové výměny, jako diabetes, srdečně cévní onemocnění a Alzheimerova choroba.
-  Více než 100 receptů na zdravé snídaně, obědy a večeře, sladké i pikantní pochoutky a dezerty. Výživový plán na 4 týdny
-  Proč je pravidelný pohyb tak důležitý a jaké druhy sportu nejúčinněji pomáhají proti rakovině

-  Nejdůležitější podpůrná opatření, s nimiž můžete posílit tělo i duši
-  BONUS: Jednoduchý seznam potravin, které nejvíce podpoří vaše zdraví.

Ukázka z knihy Výživou proti rakovině:

Základní pilíře individuální zdravotní prevence jsou:
•    pravidelná preventivní vyšetření a rutinní lékařské kontroly
•    vyvážená strava s nízkým obsahem sacharidů, bohatá na bílkoviny a vlákniny a s vysokým podílem cenných a navzájem sladěných olejů a tuků; stejně důležitý je dostatečný přísun vitaminů, minerálních látek a sekundárních rostlinných látek
•    minimálně třikrát týdně vždy 30—40 minut vytrvalostního sportu na čerstvém vzduchu, k tomu jednou týdně mírný silový trénink
•    pravidelné a dostatečně dlouhé fáze spánku a regenerace
•    min. 2–3 litry nesycené vody – konzumované rozděleně po celý den
•    nekouřit

Onkologičtí pacienti mají navíc několik dalších možností, které se dají efektivně použít v boji s rakovinou. Ty nejdůležitější jsou:
•    Intenzivní lékařská péče a využití všech terapeutických možností za současné přesné kontroly průběhu onemocnění a potřeb pacienta. Požadujte využití nové diagnostické metody, hlavně pozitronové emisní tomografie (PET), s jejíž pomocí se dají prokázat metabolické procesy v těle. Může zobrazit vstřebávání glukózy tumory a dostatečně včas prokázat, zda je použitá terapie úspěšná, či ne. Lékař vpraví do těla pacienta cukr značený radioaktivním fluorem jako pozitronový zářič. Agresivní tumory a metastázy ho vstřebávají stejně jako glukózu, a tak se při následném vyšetření ve speciálním kamerovém tubusu zobrazí.
•    Z léčebných metod si na základě diagnostických vyšetření vyberte jen ty, které ve vaší individuální situaci mají největší šanci na úspěch. Využívejte i nové kontrolní metody, abyste si prověřovali úspěšnost terapie.
•    Pokuste se do každodenního života začlenit co nejvíce intenzivních tréninkových jednotek. Tím vyprázdníte zásobníky glukózy v organismu a připravíte rakovinu o výživu. Navíc tělo při sportování v přírodě vytváří vlivem UV záření cenný vitamin D, který hraje důležitou roli v buněčném růstu a může vás ochránit před rakovinou (viz také strana 83). Trénujte však vždy v rámci svých možností a nevysilujte se: po každé intenzivní pohybové jednotce by měla následovat fáze relaxace a zotavení, abyste se vnitřně uklidnili.
•    Bezpodmínečně dodržujte nízkosacharidovou dietu, která je součástí protirakovinové výživy. Ta se vyznačuje vysokým podílem potravin s obsahem kyseliny mléčné, sekundárních rostlinných látek, vlákniny, cenných rostlinných olejů a kvalitní bílkoviny.

Zdravá protirakovinová výživa

Pečený okoun s dušenou zeleninou
Přísady na 1 porci
½ lžičky citronové šťávy, 2 lžičky olivového oleje, sůl, pepř, 100 g filetu z okouna, ½ svazku bazalky, 1 lžička piniových semínek nebo mandlí, 5 g parmezánu vcelku, ½ mrkve, ½ malé cukety, ½ malé cibule, pepř, ½ lžičky másla, 15 ml zeleninového vývaru, 50 g zakysané smetany, bylinková sůl, ½ lžičky olejové směsi
PORCE 374 kcal
30 g T, 4 g S, 22 g B

1    Troubu předehřejte na 200 °C. Citronovou šťávu smíchejte s 1 lžičkou olivového oleje, solí a pepřem. Rybí filet opláchněte pod studenou tekoucí vodou, osušte, potřete marinádou a vložte do žáruvzdorné formy.
2    Na pesto omyjte bazalku a otřepáním ji osušte. Lístky otrhejte a najemno nakrájejte. Piniová semínka, popř. mandle, namelte, parmezán nastrouhejte a obojí smíchejte s 1 lžičkou olivového oleje a bazalkou. Pestem potřete rybu a v horké troubě ji pečte 15 minut.
3    Mrkev očistěte a oloupejte. Cuketu očistěte a omyjte. Obojí podélně nakrájejte na tenké plátky. Cibuli oloupejte a najemno nasekejte.
4    V pánvi rozehřejte máslo. Cibuli a mrkev krátce osmažte a zalijte vývarem. Po 3 minutách přidejte cuketu a vše duste další 3 minuty do poloměkka. Přimíchejte zakysanou smetanu a vše dochuťte špetkou soli.
5    Zeleninu s rybou upravte na talíř a pokapejte olejovou směsí.



Tuto knihu Výživou proti rakovině koupíte v Knižním klubu, v knihkupectví a na internetových stránkách Knižního klubu.

PetraC
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Mašle