Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Vžít se do duše bezdomovce

12. 06. 2014 | Vaše příběhy

Milé čtenářky a milá redakce,

taky míváte někdy Den Blbec?  Napíšu Vám příběh, který se mi opravdu stal.

Poctivě doma třídíme odpad. Okolo našeho sídliště jsou všechny možné kontejnery a tak se snažím, aby odpad byl vždy v tom správném. Pak tu máme velké kontejnery, kde házíme všehochuť, jako netříděný odpad. Říká se jim směsové.

A protože mi koš přetékal odpadky, musela jsem ho jít vyhodit. V jedné ruce pytel s odpadky, v druhé ruce klíče od bytu, které jsem si pověsila na malíček. Venku byla zima, tak jsem spěchala, abych byla zase brzy doma v teple.  Dlouho jsem se nerozmýšlela a šup  - pytel letěl do kontejneru. V tu chvíli mi to došlo!

Pane Bože, co jsem to udělala? Klíče mi sklouzly z malíčku a letěly i s odpadky do kontejneru. A protože kontejnery byly den předtím vyvežené, bylo tam sice odpadků málo,  ale dost na to, abych se v nich musela hrabat. Naklonila jsem se do kontejneru a hledala klíče, protože doma nikdo nebyl a navíc mám svazek, kde jsou klíče od všeho možného.

duše bezdomovceA jak jsem se tak naklonila, nemohla jsem ani do kontejneru, ani zpět a tak tam visím zaklíněná v pase a nevím, co dál. Najednou se objevila sousedka. Díky Bohu mi držela nohy a já mohla lovit v kontejneru. Huráááááááá, mám klíče, to jsem si oddychla, ale sousedka mne musela rvát z kontejneru, ve kterém jsem nebyla úplně, ale jen nakloněná, tak jsme obě zabraly a nakonec se mi povedlo vysoukat. Byla jsem šťastná a špinavá, ale klíče měla zase v ruce. A mohla jsem jít domů.

Nechápu, jak se mohou bezdomovci hrabat v kontejnerech, ale to je jejich problém, ten řešit nebudu. Pokud chci dát něco, aby si to mohl třeba bezdomovec vzít, tak to dám vedle kontejneru, nebo pokud mám známé a pěstují nějaká zvířata, tak mu zbytky potravin dám.

Musela jsem okamžitě do vany, brrrrrrrrr, ještě cítím ten smrad, přestože se mi to stalo jíž před pár lety,  ještě teď mi naskakuje husí kůže.

A tak Vám, milé čtenářky, přeji, abyste byly šikovnější než já a taková nepříjemnost se vám nikdy nestala. Sice se mi moje příhoda zdá být úsměvná, ale v tu chvíli, kdy visíte do kontejneru v půli těla, cítíte se hrozně a co dokáží lidé naházet do popelnic u paneláků, je až zarážející. Je pravda, že tam bezdomovci kolikrát najdou i vyhozené celé řízky a podobně.

Ale co se týče mé příhody s klíči, asi si koupím magnet, kdyby se mi při mé šikovnosti ještě někdy stalo.


Kosanka - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Vžít se do duše bezdomovce:

Vžít se do duše bezdomovce
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
i když nezáviděníhodná situace..Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
se to také jednou stalo, ale s tím rozdílem, že jsem pomáhala dceři se stěhováním a vyhodila jsem její klíče. Měla jsem však štěstí, klíče se zachytily na papírovém pytli, tak jsem se nemusela hrabat v tom binci.
Moc pěkný článek.SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
no alespon víme,že to nemají ani oni lehké,pěkný článek
Obrázek uživatelky
profil
pěkný článek,já jsem jednou klíček vyhodila do koše od kolaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Ještě, že jsi klíče našla a dnes se na tu událost už díváš s úsměvem, tak to je dobré. Mně se toto osobně sice nestalo, ale naší sousedce totéž - s pytlem odpadků letěly i klíčeSmajlík, ale naopak zase jindy se stalo, že můj tehdejší spolubydlící si koupil novou peněženku a tu starou vyhodil. Leč zapomněl, že v ní měl ulitou 500...a tu shodou náhod našla ta samá sousedka, co vyhodila klíče....Vyprávěla mi to jako plusovou náhodu, že má 500 navíc a já jí neřekla, že tu peněženku vyhodil onen člověk. Zato jsem to řekla jemu a on zrudl, když si uvědomil, co vyhodil, ale za sousedkou nešel...Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles