Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vzpomínka na první saunu

30. 07. 2016 | Vaše příběhy

Kolem našich 20 let jsme začaly s kamarádkou chodit do sauny. Bylo to pravidelně, když jsme obě mohly. Sauna v našem městě byla malinká, nacházela se v parku v areálu letní plovárny. Přes léto fungovala plovárna, po zbytek roku sauna. Ten dům jsem znala, bydlela tam moje spolužačka ze základky a její tatínek pracoval v sauně. A v létě jsme chodili na plovárnu.

Do té doby jsem v sauně nebyla. Měla jsem jen zkušenosti s párou na krytém bazéně a myslela jsem si, že to bude v podstatě totéž. Rozhodně nebylo a to hlavně přístupem saunéra.

Poprvé mě tam vytáhla kamarádka a pak jsme začaly chodit pravidelněji. Když jsem šla do sauny poprvé, tak jsem věděla, že jsou přeci jen rozdíly mezi párou a saunou. Samozřejmě v páře je horko a je tam pára, v sauně jsou ještě větší teploty a je tam sucho. Taky jsem byla poučena, že si mám místo plavek vzít prostěradlo.

Jsem pořád stejný stydlín, jako jsem byla tehdy. Takže mi vyhovovalo, že dny, kdy jsme tam chodily, byly vyhrazené jen pro ženy. A samozřejmě jsem chodila celá zabalená v prostěradle a svlékala se jen, když to bylo nutné. Saunování bylo super. Člověk se pořádně vypotil. Dopřál si nějaké ty teplotní šoky, ať už to bylo ve studené sprše nebo v malém bazénku. Odcházely jsme příjemně unavené.

Já se sice styděla, ale spousta přítomných žen ne. Z jistého důvodu, který objasním za chvíli, mě fascinovaly hovory přítomných. Dámy, odhaduji 40 a výš let, po většinu doby povídaly o tom, jak je sauna super na hubnutí, že vždycky odejdou s menšími kily a je to mnohem lepší než sport. Chválily se, jak něco dělají pro štíhlou linii. U většiny těchto dam byly dost viditelné špíčky nebo možná spíše špeky.

Asi všechny tušíme, že v sauně se špeky určitě nerozpustí. Sice odcházíme lehčí, ale jen o vypocenou vodu. Sauna je myslím fajn na pročištění těla, imunitu a podporu krevního oběhu, ale na hubnutí určitě ne.

Abych nezapomněla, vstup do sauny vždy začínal rituálem a svým způsoben kouzelným přístupem obsluhujícího personálu. Když jsem šla poprvé, netušila jsem, že je vhodné si s sebou vzít více peněz než na lístek. Kamarádka mě na tohle neupozornila.

Přicházejícím byla nejprve nabídnuta masáž. Tu si brali lidé výjimečně. A vzápětí následoval dotaz: „A za tu hodinku mám nachystat půlku kuřátka nebo rovnou celé?“ Asi tušíte, že tahle nabídka na grilované kuřátko byla vyslyšena téměř vždy. Položená otázka ani nenabízela možnost odmítnutí. Ona ta kuřata nebyla příliš veliká, ale velikosti křepelky také nebyla.

I my s kamarádkou jsme téhle nabídce nedokázaly odolat. A své saunování jsme většinou završily půlkou grilovaného kuřátka s minerálkou. Prostě úžasný relax. Do dnešních dnů ráda vzpomínám na svou první saunu. Bylo to po všech stránkách supr. Kromě saunování jsem si pak s kamarádkou krásně pokecala nad skvěle ugrilovaným kuřetem.

A teď se vrátím k tomu, proč mě tehdy fascinovaly rozhovory o hubnutí uvnitř sauny. Přesně s těmito stejnými dámami jsme se po saunování vídávaly u kuřátka. Ovšem, kuřátko bylo celé a s kuřátkem bylo samozřejmě potřeba doplnit tekutiny (jak neopomněly komentovat). A co je nejlepší na doplnění tekutin po sauně? No přeci pivo. A přeci se nedá zůstat u jednoho. A protože se těsně před a po saunování zvážily, tak se v rozhovoru trumfovaly zhubnutými deky a kily.

Tehdy jsem absolutně nechápala, proč tvrdí, že chodí hubnout, když pak do sebe dají kalorickou bombu (především v těch pivech).

Teď už to trošičku chápu, chtěly si jen udělat radost a k radosti patří i jiné požitky. Prostě si nedokázaly říct, já chci udělat jen něco, co mi udělá radost a nic jiného z toho není, ale potřebovaly mít lepší pocit, že je tam nějaký jiný kvalitní účel. A tak si namlouvaly navzájem, že to vlastně dělají hlavně pro lepší postavu. Možná se pletu, ale teď to vidím takto. Je to úplně jiný pohled, než který jsem měla jako mladá dívka, tehdy mi připadaly naprosto praštěné.


Dana12345 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Pomlázka