Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vzpomínka na šikanu na záklaní škole

18. 09. 2011 | Vaše příběhy
Snad na každé základní škole se někdo někdy setkal se šikanou, ale většinou se o tom nehovoří. Taktně mlčí šikanovaný, protože to bere jako potupu. Taktně mlčí okolí, aby se nestalo šikanovaným. Učitelé často ani nemají tušení, že se nejedná o klukovinu, ale o nepříjemné fyzické nebo psychické útoky.

Vzpomínám, že tím šikanovaným byl často ten, kdo něčím nezapadnul do kolektivu. Před desítkami let to byly například brýle na nose, které nebyly zase až tak časté, neboť oči si děti ještě nekazily u monitorů počítače, a ani v televizi nebylo moc zajímavých pořadů. Dnes zase brýle nahrazují kontaktní čočky a když už někdo brýle má, jsou většinou módní a vkusné, což se o dřívějších brýlích říci nedalo.

Spíše byl předmětem šikany někdo tlustý, neboť dříve děti často hrály před domem nejrůznější hry s klíčem na krku bez mobilů a jiných vymožeností, takže netloustly tak jako dnes, kdy celé dny sedí u počítače. Vzpomínám, jak o ročník výš byl opravdu obézní kluk, který sice byl o hlavu vyšší než ostatní a alespoň o půl metráku těžší, ale ve skutečnosti se jednalo o nepohyblivou hroudu tuku. Samozřejmě byl terčem posměchu a jeho omluvení z hodiny tělocviku se stalo na škole folklorem.

Nevím už, pro jakou nemoc byl omlouvaný, ale jedno je jisté - výmyk by nezvládnul ani za pomoci tzv. záchrany, kterou dávala o polovinu lehčí tělocvikářka.

Bohužel ale díky omluveným hodinám tělocviku během základní školy neuvěřitelně přibral a tečkou bylo, když žáci prvního stupně jednou asi v deseti lidech tohoto vypaseného spolužáka naložili na ramena a nesli ho po chodbě. Nebránil se, bral to jako daň za to, že je jiný. Dnes už je v každé třídě několik obtloustlých dětí a trend nemilosrdně vede k postupnému zvyšování dětské obezity. Začíná to právě omluvenkami z hodin tělesné výchovy, která je ale u některých dětí téměř jedinou větší pohybovou aktivitou. Se vzrůstajícím věkem to děti táhne do kiosků s rychlým občerstvením, s jejich reklamou se setkávají od narození.

Bohužel na ovoce a zeleninu reklamy moc nebývá, takže vítězí brambůrky, hamburgery a sladké nápoje. Jenom mám obavu, aby nezačali tlustí šikanovat ty ostatní, neboť časem bude tloušťka běžná, ale je těžké se popasovat s někým z jiné váhové kategorie. Východiskem by byl návrat k antickému ideálu krásy těla i duše, což ale v dnešní líné společnosti asi nehrozí.

Autor:pppeettrr

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !