Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Vzpomínky na zimu na horách

16. 12. 2010 | Vaše příběhy

Jako malá holka jsem vyrůstala na horách, přesněji řečeno v Krkonoších na Pomezních boudách, Horní Malá Úpa. Moc ráda do dneška na tu dobu vzpomínám, hlavně na zimu, když tam tenkrát napadl sníh, tak ho byly rovné dva metry.

To byl ráj pro nás děti, stavěli jsme bunkry a můj taťka jako truhlář nám vyrobil do našeho příbytku lavici a stůl, svítili jsme si tam svíčkou a tento byteček nám vydržel prakticky celou zimu.

Zima nám dětem přinášela i další výhody v podobě uhelných prázdnin, když byl velký mráz, anebo když delší dobu padal v kuse sníh, tak do naší pětitřídky nemohl z Maršova přijet pan učitel. Jelikož jsem bydlela s rodiči na hotelu, oba tam byli zaměstnaní, tak i o jinou zábavu bylo postaráno.
Jednou přijel na dovolenou akademický sochař a vyrobil nám ze sněhu s naší velkou pomocí sochu ledního medvěda.

Taky jsem se vytrvale účastnila lyžařských závodů s dětmi rekreantů, a jelikož jsem na lyžích vyrůstala, tak rodiče s oblibou říkali, že jsem dřív lyžovala než chodila, tak jsem většinou dojela do cíle první a ten pomeranč za vítězství skvěle chutnal.

Letos po čtyřiceti letech jsem se spolu s rodinou vypravila na ta místa, kde jsem vyrůstala, a měla jsem radost, že tam doposud stojí jak hotel Družba, tak i Hořec a dokonce i budova školy, do které jsem chodila, i ta Pomezní bouda na bývalých hranicích s Polskem stojí. Pouze kde stávala ubytovna pro zaměstnance je solárium, sauna a posilovna.

Jak jsem tam tak stála, tak jsem si říkala, jak by asi vše dopadlo, kdyby nám tam tenkrát nezrušili školu, a já se s bráškou a rodiči  nemusela odstěhovat. Byla to moc hezká léta dětství, a i když jsme chodili oblečení docela nalehko, tak jsme skoro nemarodili.

 

Olina1 - čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Vzpomínky na zimu na horách:

Vzpomínky na zimu na horách
Vzpomínky na zimu na horách
Vzpomínky na zimu na horách
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
zlé je pro něco dobré a každý má svůj osud asi vepsaný ve hvězdách. Alespoň se máte kam vracet, na co vzpomínat. Ta místa voní vzpomínkami, jsou tím vzácná, vepsaná v srdíčku. A mohlo být i hůř, to je dobré si vždy říct. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
rádi tam v létě jezdíme na jednodenní výlety. Dětství tam asi bylo kouzelné Smajlík, přesně jak popisuješ. A je prima vrátit se po letech někam a zjistit, že se (skoro) nic nezměnilo Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles