Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Wellness & vaření: Nový trend v Therme Laa - Hotel & Spa

17. 03. 2009 | Evropa
Lázeňský a wellness komplex Therme Laa Hotel & Spa, který se nachází v dolnorakouském Weinviertelu na česko-rakouských hranicích necelou hodinu cesty z Brna a tři hodiny cesty z Prahy nabízí jako jediný wellness komplex v Rakousku kombinaci relaxace a kurzů vaření se špičkovým kuchařem.

V posledních letech se na televizních obrazovkách objevil boom pořadů o vaření a vaření se tak stalo velmi trendovým a žádaným tématem. Už několik let pořádají také v Rakousku a Německu špičkoví šéfkuchaři kurzy vaření, které se těší stále větší popularitě. Také oblast seminární turistiky zasáhlo „vaření“. Od sjíždění řek a horolezectví se teambuilding přesunul do kuchyně, kde kolegové a kolegyně společně vaří několik chodů. Hotel Therme Laa Superior jako první ve wellness branži objevil toto téma a od března 2009 nabízí balíček „Wellness & Cooking“ se šéfkuchařem Erichem Bauerem v německém a anglickém jazyce.

Televizní kuchaři nabízejí tipy a triky


Therme LaaZa průkopníka televizního vaření se považuje Brit Jamie Oliver, který jako první se svojí kuchařskou show „The Naked Chef“ vzbudil pozornost. Jeho kredo je používání výhradně kvalitních a hodnotných produktů. V německy mluvícím světě platí jako trendový kuchař Tim Mälzer. Také v Rakousku jsou kurzy vaření nyní velice oblíbené. Therme Laa proto přichází od jara 2009 s kurzy vaření s Erichem Bauerem, který nabízí kulinářské umění na nejvyšší úrovni.

„Wellness & Cooking“ v Therme Laa

V rámci balíčku „Wellness & Cooking“ nabízí Erich Bauer dva různé moduly kurzů vaření, na kterých se účastníci vydají za dobrodružstvím chutí. Kurzy jsou určené jak pro jednotlivce, páry, tak i pro celé rodiny. Důraz se klade na zpracování regionálních a sezónních produktů v netradiční kompozice.
Nabídka „Wellness & Cooking“ v Therme Laa spojuje klid, odpočinek a uvolnění se zajímavým kuchařským coachingem s cílem vyváženého stravování. Když je tělo a duch v rovnováze, vyzařuje člověk přirozenou krásu. Aby se tohoto dosáhlo je zdravá a vyvážená strava nezbytná.

„Wellness & Cooking pro jednotlivce a páry“

Erich BauerNabídka modulu „Wellness & Cooking pro jednotlivce a páry“ v termínu od 17. – 19. května 2009, je určena pro zájemce, kteří si chtějí při relaxačním wellness pobytu dopřát obohacení o poznatky z kuchyně. Účastníci se dozví, že vaření a jídlo je smyslné, a nebo také, že společné vaření podporuje komunikaci a pomáhá při zvládání problémů. Cílem kurzu je společně vytvořit něco lahodného.

Cena pobytu pro 1 osobu (3 dny/2noci/polopenze) činí 296,- eur.

„Wellness & Cooking pro rodiny“

Modul „Wellness & Cooking pro rodiny“ je určen rodinám s dětmi od šesti let. Erich Bauer společně s dětskou pedagožkou připravili od 12. – 15. července nebo 19. – 22. července 2009 tipy a triky, které se týkají zálib a stravovacích návyků dětí. V rámci kurzu navštíví účastníci regionálního producenta, který dodává do hotelu a lázní místní speciality. Společně je na programu také návštěva pštrosí farmy, konopné naučné stezky nebo farmy se skotem. Na závěr budou servírována připravená jídla u společné večeře a všichni účastníci dostanou jako dárek kuchařskou zástěru.

Cena pobytu pro 1 dospělou osobu (4 dny/3noci/polopenze) činí 426,- eur.

Zdravá výživa s Erichem Bauerem

Heslo Ericha Bauera „Pravá dobrodružství vznikají v hrnci“ se výborně slučuje s nároky restaurace hotelu Therme Laa Superior. Také v Therme Laa stojí v centru pozornosti sezónní a regionální produkty nejvyšší kvality, z kterých se připravují výtečné pokrmy.

Špičkový šéfkuchař Erich Bauer začal svojí kuchařskou kariéru v polovině 80. let a sbíral deset let zkušenosti po celém světě, jako například na Bora Bora, v Rusku, Řecku, New Yorku nebo Švýcarsku. V roce 2007 založil Erich Bauer ve Vídni tzv. „art cooking“ – kuchařskou školu zvláštního umění. Je zastáncem zdravé výživy.

Nové trendy ve vaření s sebou přináší větší zájem o zdravou výživu. Spotřebitelé stále více kladou důraz na to, co kupují a upřednostňují regionální a sezónní produkty. Díky nespočetných televizním pořadům o vaření se dostává do povědomí, že kvalitní produkty se stávají díky improvizaci a experimentování opravdovými zážitky pro naše chuťové buňky.


Více informací o rakouském lázeňském komplexu Therme Laa Hotel & Spa v českém jazyce najdete na adrese hotelu Therme Laa.

Hana Houbičková
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Pomlázka