Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Yoseikan - japonské bojové umění

9. 03. 2011 | Fitness
Yoseikan je japonské bojové umění, které zahrnuje prvky aiki-budo spolu s karate, kempo, aikijutsu, goshin jutsu, judo, kendo a iaido, džuda a jiných bojových umění. Dalo by se říci, že je to směska mnoha typů boje. Tento styl byl založen po roce 1940 mistrem Minoru Mochizuki a nyní je udržován jeho synem Hiroo Mochizuki, tvůrce Yoseikan Budo. Dříve byl hodně populární mezi japonskou policií a má aktivní větve v mnoha částech světa.

Yoseikan obsahuje hody a páky z aikido, strhy z judo, údery a kopy z karate a techniky se zbraněmi z Katori Shinto ryu. Tento bojový systém využívá sílu a energii soupeře a má i sportovní podobu.  Dalo by se říci, že yoseikan je velmi účinný a efektivní způsob sebeobrany, a to jak beze zbraně, tak i se zbraní, není to pouze bojové umění, ale i životní filozofe.

Základem Yoseikanu jsou jednoduché, přirozené a vlnité pohyby, které vychází z boků. Tento pohyb se nazývá vlna, která v yoseikane nachází široké uplatnění. Mnoho sportů, například tenis, hokej, golf, hod oštěpem a jiné používají tento vlnitý pohyb, který nachází uplatnění i v běžném životě, například při sečení trávy jak kosou, tak elektrickou sekačkou, práci s lopatou nebo zvedání jakékoliv zátěže.

Yoseikan, stejně jako každý jiný sport, pravidelným tréninkem vede
k tělesnému otužování a duchovní svěžesti. Tento bojový sport se skládá z pěti disciplín a to klasického zápasu beze zbraně, zápasu s nožem, zápasu s dlouhým mečem a zápasem s jednoručním mečem a kata, takzvaný stínový box. Yoseikan je vhodný jak pro děti, tak i ženy a slabší i silnější jedince.

Tento japonský bojový styl založený ve druhé polovině 20. století je dnes používán pro výuku sebeobrany, který využívá údery, kopy, hody, páky a zbraně jako je dlouhý meč, krátký meč, nůž, hůl, nunchaku a další. Je u něj velmi důležitý správný postoj, správná geometrie těla, správný dech a soustředěná mysl. Je vhodný úplně pro každého, protože používá jak měkké, tak tvrdé techniky a z každého bojového odvětví něco, co se pro sebeobranu vždy hodí.

Markéta
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
zase co jsem nikdy neslyšelaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
pekné...len nech to nesposobuje rozbité nosy...Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles