Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Za jaké nepříjemnosti mohou mokré plavky?

10. 07. 2018 | Péče o tělo
Ženy, myslete na sebe! Léto není jen obdobím, kdy si vychutnáváme slunce a pláže, ale i obdobím, kdy roste riziko vaginální infekce. S mykózou se během svého života přitom setkají tři ze čtyř žen. Spouští ji kvasinka candida albicans, jejíž nepříjemné důsledky trápí ženy hlavně v letních měsících.


A není to jen mykóza – až v polovině případů jsou to různé bakteriální infekce. Zapaření, které vzniká tam dole i kvůli mokrým plavkám, se dokáže velmi rychle změnit na nepříjemný zánět. Mokré plavky, tedy vlhké a teplé prostředí na intimních místech, totiž podporuje množení bakterií a kvasinek, které jsou původcem nepříjemné infekce.

„Určitou formu vaginální infekce zažije aspoň jednou za život každá druhá žena. Minimálně 30 procent žen přitom trpí těmito nepříjemnými problémy opakovaně. Mnohé záněty vznikají také podceněním výměny mokrého spodního dílu plavek,“
vysvětluje gynekolog MUDr. Tomáš Fait. Ženy jsou přitom na vznik vaginálních infekcí a zánětů dolních močových cest velmi citlivé. „Problémem však zůstává, že mnohé ženy neumí rozlišovat typ vaginální infekce, a tak volí nesprávnou léčbu,“ doplňuje gynekolog Doc. MUDr. Tomáš Fait, Ph.D. Ženy si často mylně myslí, že se jedná o mykózu, a zapomínají na to, že častější jsou jiné typy infekce, především bakteriální. Léčbu začnou přípravkem, který ji nemusí vyřešit, a řešení tak naopak prodlouží.

plavkyMyslete na sebe


Správnou prevencí můžete nežádoucím infekcím předejít. Myslete na to už u krásných elastických plavek, které jsou vyrobené ze syntetických materiálů. Právě ty mají k vzdušnosti daleko, což je jedno z rizik vaginálních dysmikrobií. Především pokud se nosí delší čas mokré, vlhko a teplo v intimní oblasti napomáhá množení a růstu patogenů – bakterií i kvasinek. „Dalším rizikem jsou veřejné bazény, které překypují chlórem – tady hrozí chemická iritace či nebezpečí narušení poševního ekosystému bakteriemi. Stejně tak jsou rizikové přírodní nádrže, které se po několika horkých dnech s výjimkou pískoven zazelenají sinicemi a ty svojí agresivitou dráždí – jak jinak – opět oblast genitálií,“ upozorňuje gynekolog Doc. MUDr. Tomáš Fait, Ph.D. Nezapomínejte si proto v rámci prevence vyměnit po koupání mokré plavky za suché nebo nosit vzdušné oblečení.

Přirozenou mikroflóru dokáží v létě narušit mokré plavky, přírodní nádrže i dezinfikované bazény. Proto by ženy, které mykózy a bakteriální infekce trápí opakovaně, měly obzvláště v koupací sezóně posilovat rovnováhu své vaginální mikroflóry a dbát na intimní hygienu.

Zdroj: Beliema



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !