Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Za zákroky plastických chirurgů letadlem přes půl světa? Někomu se to se vyplatí

28. 09. 2018 | Péče o tělo
Českou republiku tento trend zatím příliš nezasáhl, v zahraničí je ale zcela běžné, že se na plastické operace vyjíždí do různých konců světa. Důvodem bývá především cena.

Češi sice zatím za plastikami příliš nevyjíždí, zahraniční pacienti na druhou stranu nezřídka přijíždí do České republiky operaci podstoupit. „Mekkám“ plastické chirurgie, kam za zákroky jezdí celý svět, jako je Brazílie či Mexiko, Česká republika konkurovat sice nemůže, ale vzhledem k vysoké úrovni našeho zdravotnictví a zároveň poměrně příznivým cenám zákroků má naše kotlina dobře nakročeno.

Co je podle lékařem hlavním důvodem, proč lidé za plastickými operacemi cestují?
Mezi hlavní benefity patří samozřejmě cena, ale také kvalitní zdravotní péče, přístup zdravotníků a přátelské prostředí. Na naší klinice dále velice kladně zahraniční klienti hodnotí pooperační péči. Klientela ze zahraničí může takto ušetřit mezi 30 až 60 % nákladů.

Pro mnoho pacientů je výhodou i možnost zotavit se v klidu a soukromí, bez zvídavých otázek a pohledu rodiny, přátel či kolegů z práce. V dnešní době, kdy kvalita stírá geografické rozdíly mezi jednotlivými soukromými lékařskými zařízeními, není důvod mít ze zákroku v zahraničí obavy.

Za zákroky plastických chirurgů letadlem přes půl světa?Rizika? Existují

Jak ale upozorňuje MUDr. Hubert Topinka, i cestování za plastickými operacemi může mít svá úskalí. Jedním z největších je riziko vzniku krevní sraženiny během letu do vlasti. Při letu a během něj je proto vhodné snažit se mít dostatek pohybu a konzumovat optimum tekutin. Ideální nicméně je strávit po operaci v destinaci pár dní navíc, aby měl organismus dost času se ze zásahu zotavit.

Další zádrhel pak může být rozdílná kvalita užívaných léků, především v exotických zemích, kde bují nelegální obchod s léky. Podle MUDr. Kulhánka proto není výjimkou, že si zahraniční pacienti v rámci zdravotní turistiky do destinací přiváží i svoji medikaci.

Jak ale dodává lékař, nejdůležitější je selský rozum. Pokud si klient dohledá veškeré dostupné informace o zařízení, společně s hodnocením a zkušenostmi dalších pacientů, riziko komplikací tím značně minimalizuje.

Prsa stále vedou

Podle průzkumu mezinárodní Společnosti pro estetickou plastickou chirurgii poptávka po plastických operacích stále stoupá. Plastické operace jsou přitom stále spíše doménou žen, ale i podíl mužů, kteří podstupují estetické zákroky, narůstá. I tak ale v současnosti muži tvoří jen asi 13 % pacientů.

Jaké zákroky jsou nejčastější?

Nejčastější operace jsou pak zvětšení prsou, liposukce, víčka, nosy a facelifty, tím také Česká republika kopíruje světový vývoj plastické chirurgie. Také ve světě je totiž jednoznačně nejčastějším zákrokem zvětšení poprsí, následované liposukcí, plastikou očních víček (blepharoplastika), nosu (rhinoplastika) a břicha (abdominoplastika).

V nechirurgických zákrocích zase jednoznačně vede injekčně aplikovaný botulotoxin. Ten redukuje a vyhlazuje vrásky a jemné linky, namůže řešit asymetrii obličeje, tvar nosu a aplikuje se také proti pocení.  

Zdroj, foto: Lékařský Dům



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !