Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zábavné parky v Evropě

17. 03. 2011 | Evropa
Léto se nám stále blíží a my se začínáme porozhlížet po místech, kam bychom chtěli jet na dovolenou. Proč však stále jezdit pouze k moři? Chcete si užít trochu zábavy a zažít, jaké to je, když se vám do žil vlévá pořádná dávka adrenalinu? Vyzkoušejte horské dráhy.

Nemusíme jezdit do Ameriky, stačí zůstat na evropském kontinentu. Takže Hurááá za zábavou! V Evropě můžeme najít spousty Aqvaparků, jako např. Tatralandii. Ale ne všichni jsou milovníci vody. V Evropě se však nachází také dva skvělé zábavné parky. Takže pojďme se podívat, co nabízí. V tomto článku se budeme věnovat hlavně dvěma : Europapark, Mirabilandia.

Europapark

Byl založen již před 35 lety, najdeme jej v blízkosti vesnice Rust ( poblíž velkých měst, např. Strasbourg). Je to obrovský tematický park. Z názvu můžeme vyčíst, že je rozdělen na  země Evropy plus němé mimoevropské země, např. Rusko. V každé části najdeme typické stavby pro danou zemi, suvenýry, ale i atrakce jsou tematicky zaměřeny. Ve švýcarské části například najdeme dřevěné chaloupky, typické jídlo, jako je raclette a atrakci Matterhon Blitz. Najdeme zde celkem 15 tematických částí. Rozlohou je tento park největší v Evropě.

Atrakce:
V parku najdeme atrakce určené pouze pro malé děti. U ostatních musíme počítat s bezpečnostními omezeními. Omezení spočívají ve věku ( na největší horskou dráhu mohou pouze děti od 11 let), výšky ( u největších drah většinou 120 cm), zdravotní omezení ( těhotenství, vysoký tlak, zlomeniny). Tato omezení však jsou určena hlavně pro naši bezpečnost. Všechny atrakce mají zabezpečení na skvělé úrovni.
Top atrakce:
1.Silver Star – Evropská největší a nejdelší horská dráha. Zprovozněna v roce 2002. V nejvyšším bodě dosahuje 43 metrů, rychlost 130 km/h a přetížení 4G. Pro milovníky adrenalinu doporučuji první řadu. Zážitek na celý  život!
2.Blue fire – nejnovější dráha je proslulá hlavně svým „vystřelením“ z 0 na 100 km/h během 2,5 sekundy, najdeme zde loping a třikrát zažijeme otočení o 360 stupňů. Nejvyšší bod je ve výšce 38 metrů. Před výjezdem si dokonce můžete změřit na úchytech sedadla i tlak.
3.Euro- mir – rychlost 80km/h. Nejvyšší bod 28 metrů. Během jízdy se vozíky otočí o 360 stupňů, nikdy nevíte, jestli neprojedete celou dráhou pozadu.


Doprava a cena
Cena vstupu pro dospělé je 36 euro, pro děti do 4 let zdarma, od 4 let 32 eur. Toto vstupné je celodenní. A platí na všechny atrakce. Každou atrakci můžete navštívit kolikrát chcete.
Doprava je o něco složitější. Cestovní kanceláře však nabízí jednodenní zájezdy, tento zájezd vyjde  na přibližné 2 000 korun včetně vstupného. Pro jízdu autem využijte mapku na stránkách parku. (europapark.de)

Mirabilandia

Italský zábavný park poblíž Ravenny. Výhodou je, že je v blízkosti moře, můžeme tedy spojit koupání se skvělou zábavou. Tento park není rozdělen do tematických částí, ale má jiné rozdělení - na aqvapark a zábavný park.
Atrakce :
Atrakce zde najdeme jak pro nejmenší děti, tak pro dospělé. Platí zde však také omezení, ohledně výšky a věku. Na největší atrakce tedy s sebou malé děti vzít nemůžeme.
Top atrakce :
1. Ispeed –  tato dráha je v designu formule 1. Minimální výška pro návštěvníka této atrakce je 140 cm. Rychlost je 120 km/h a zrychlení  O na 100 km/h během 2,2 sekund.
2. Katun – horská dráha, na které se můžete řítit 110 km/h, dráha měří 1200 metrů a najdeme zde i jedno otočení o 360 stupňů.
3. věže Columbia a Discovery – tyto věže simulují volný pád a jsou pouze pro otrlé povahy.
Doprava a cena:
Z přímořských letovisek se zde můžete většinou dostat autobusy, které stojí přímo u parku. Cestovní kanceláře zde pořádají zájezdy. Cena za vstupné je okolo 50 euro. Pro více informací navštivte stránky na internetu mirabilandia.it

Oba parky jsou skvělé a záleží jen na Vás, pro jaké dobrodružství se rozhodnete. Přeji Vám spousty zábavy a adrenalinu!!!

Zuzka K.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Zábavné parky v Evropě:

Zábavné parky v Evropě
Zábavné parky v Evropě
Zábavné parky v Evropě
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Obdivuju všechny, kteří vlezou na horskou dráhu a nic jim nedělá. Já zvracela i na horách na lanovce...
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles