Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Začněte s čistým štítem aneb novoroční předsevzetí pro vaši pleť

27. 01. 2017 | Krása
Leden je měsíc, kdy si dáváme novoroční předsevzetí a začínáme s čistým štítem. Jsme plně namotivováni a odhodláni k pozitivním změnám. Máme v plánu jíst zdravěji, více cvičit či přestat s menšími či většími zlozvyky.

Ve svých předsevzetích bychom měli myslet i na svou pleť, a právě teď v zimě je ideální období, kdy bychom je měli začít plnit! Už jen proto, že pleť v tomto období trpí vlivem větru a mrazu, které ji vysušují, nesvědčí jí ani přechod z venkovního do vytopeného prostředí uvnitř budov. Proto bývá pokožka v zimě mnohem citlivější než jindy a zasluhuje si tedy speciální péči.

Vyspěte se do růžova

Kvalitní noční spánek má obrovský přínos pro tělo i mysl. Pokud se dostatečně nevyspíme, můžeme trpět podrážděností a celkovou únavou. Mnohé studie uvádějí, že nedostatek spánku může ovlivnit naši hmotnost nebo dokonce i paměť a imunitní systém. I pro náš fyzický vzhled je spánek nesmírně důležitý. Jeho dlouhodobý nedostatek způsobuje rychlejší stárnutí kůže. U problematické pleti to pak vede ke zhoršení projevů například akné nebo ekzému. Neodpočatá pleť působí unaveně, je dehydratovaná, mdlá a vrásky jsou na ní o dost patrnější. Kvalitní spánek uvolňuje obličejové svaly, což pomáhá vyhladit jemné kontury a vrásky. A konečně – blahodárný spánek přináší dobrou náladu a ta se na našem celkovém vzhledu projeví vždycky.

Začněte s čistým štítem aneb novoroční předsevzetí pro vaši pleťHydratujte pleť a pokožku těla každý den

Tento krok vám nezabere ani pár minut, přesto budou výsledky znát velmi rychle. Nejlepší je pleť namazat hned po horké sprše nebo vaně, kdy je ještě vlhká a mnohem lépe vstřebá potřebné živiny. Hydratační krémy jsou pro pokožku lékem, a to obzvlášť v zimě. Dávejte však pozor na dlouhé sprchy a použití obyčejného mýdla, které pokožku vysušuje. Po koupeli volte výživné krémy s ochranným faktorem 30 a s UVA a UVB ochranou. I zimní sluníčko totiž může na pokožce způsobit velké škody. Nezapomínejte si důkladně namazat i kůži chodidel, kolen, loktů a rukou, která vysušováním trpí asi nejvíce. A na obličej používejte pouze speciální pleťové krémy, nikoli tělové.

Základem péče by měl být také oční krém, který okolí očí rozzáří a zabrání tvoření mimických vrásek. Nezapomeňte, že nejdůležitějším krokem v péči o pleť je její důkladné vyčištění. Když tento krok přeskočíte, budou vám veškeré kosmetické přípravky k ničemu. Nejzásadnější je ranní a večerní čištění. Čištění je nesmírně důležité, jelikož odstraňuje nečistoty, odumřelé buňky a kožní maz. Večer začínejte vždy odlíčením, poté můžete nanést pleťovou masku (nanejvýš dvakrát týdně), následně pleť dočistěte pomocí tonica nebo micelární vody a nakonec naneste oční a noční krém. Ráno vedle vyčištění svou pleť opláchněte chladnou vodou, která kůži prokrví a zatáhne póry. Dále na pleť naneste oční krém nebo gel a také denní krém.

Pečující přípravky není dobré takzvaně ´vrstvit´. Jejich jednotlivé účinky se totiž mohou přebíjet. Bohatě vám tedy stačí čistící přípravek v podobě odličovacího mléka, gelu či micelární vody, pleťová maska, oční krém a denní a noční pleťový krém. Důležité je, aby žádný z těchto přípravků neobsahoval alkohol.

Zanechte zlozvyků ve jménu krásy

Mnoho lidí chce na začátku roku přestat se svými zlozvyky, jako jsou kouření, nadměrné pití alkoholu či nezdravé stravování. Všechny tyto návyky mohou negativně ovlivnit váš vzhled, zejména pokožku. Je třeba si uvědomit, že pokud přestanete se svými zlozvyky, váš vzhled se výrazně zlepší a to je odměna, která za to stojí. Když přestanete kouřit, vaše pleť získá výrazně mladistvější vzhled. Pravidelné cvičení se projeví na pevnosti pokožky, která nebude tak ochablá. Klíčovým prvkem je samozřejmě i strava. Když budete jíst hodně ovoce a zeleniny a vyloučíte průmyslově zpracované potraviny, které vám nedodávají potřebné živiny, projeví se to velmi pozitivně i na vzhledu vaší pleti. Ne nadarmo se říká – jsme to, co jíme.

Zdroj, foto: Herbalife


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
předsevzetí si nedávám,o pokožku se starám celoročně
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles