Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zacvičte si v kanceláři

19. 11. 2010 | Péče o tělo
Zacvičit si můžete i v kanceláři! Nemusíte předvádět žádné mistrovské výkony lehké atletiky ani náročné gymnastické kreace. Stačí pár jednoduchých protahovacích triků dvakrát za den. Ulevíte ramenům, bederní i krční páteři a rozproudíte krev! Práce pak půjde snáze od ruky a zvedne se vám nálada.

Pár cviků, které by se měly stát součástí vašeho pracovního dne:

a) Kočičí protažení (protažení prsních svalů)
Cestou za šéfem (na kobereček), na toaletu nebo do kuchyňky se zastavte ve dveřích, vzpažte a zapřete dlaně o rám dveří nad hlavou. Uvolněte ramena a udělejte půlkrok vpřed. V této poloze zhluboka dýchejte, až budete cítit uvolnění. Uvidíte, že vás i tento „minicvik“ probudí!

b) Křížení (protažení ramenních svalů)
Nejvíce namáhaná při dlouhém sezení u počítače je oblast ramen a zadní části ramen. Svaly ochabují a povolují. Proto pomůže a bude vám i příjemné jejich protažení. Takže: předpažte a překřižte ruce tak, že přiložíte dlaně k sobě. zacviste-si-v-kancelariDbejte na to, aby ramena zůstala dole. Již v této poloze je cítit lehké pnutí, vydržte přibližně 15 vteřin a zhluboka dýchejte. Tento cvik zopakujte ve vzpažení, poté vyměňte ruce. Hned se vám bude sedět lépe a protažení můžete opakovat při práci tak často, jak jen vám bude příjemné…

c) Labutí krk (protažení deltového svalu a horní část paže)

Ve stoje nebo vsedě spojte propletením prstů paže vzadu za zády. S rameny uvolněnými a stlačenými dolů táhněte vzadu za zády spojené a napjaté paže vlevo. Úklonem hlavy doleva přibližte levé ucho k levému rameni. Dýchejte a počkejte na pocit uvolnění na pravé straně šíje. Celé cvičení zopakujte vpravo. Pootočením hlavy o několik cm dopředu nebo dozadu lze protáhnout další svaly v této oblasti.

d) Hrbáč (snížení napětí v horní části zad)
Z předpažení překřížením paží položte dlaně na ramena. Lokty táhněte vpřed. Vytahujte oba lokty přímo dopředu od těla. S lokty vytaženými vpřed zvolna otáčejte hlavou doleva a doprava.     

f) Narovnávací (snížení všeobecného napětí ramen)
Vzpažte pravou paži a ohnutím paže položte dlaň na spodní oblast šíje (mezi lopatky). Zatáhněte loket dozadu do poloviny ramen a v této poloze vydržte po dobu 10 vteřin. Dlaň pak táhněte pomalu směrem ke druhému rameni, při prvních pocitech odporu zastavte a s dýcháním počkejte na uvolnění.

g) Vytahovací (protažení hlubokého svalu pažního)
Ze vzpažení položte propletené prsty rukou dlaněmi na zátylek. V rovině uší držte lokty co nejvíce rozevřené do stran. Udělejte úklon vpravo a táhněte levý loket vzhůru ke stropu. Snažte se o maximální uvolnění v oblasti šíje. Vraťte se zpět do výchozí polohy a cvičení zopakujte na druhou stranu.

h) Pletenec (protažení vnitřní části paže)

Tento cvik všichni dobře známe. V předpažení spojte dlaně propletením prstů. Vytočením rukou dolů a ven protáhněte dlaně a paže od těla. Měli byste pociťovat silné protažení prstů a dlaní. S dýcháním vydržte v této poloze po dobu 15 vteřin a poté přejděte do vzpažení.

Cviky nejsou nijak náročné a zvládne je opravdu každý. Uvidíte, že vás i malé protažení probere. Užijte si zábavu a rozhýbejte celou kancelář!


Zdroj: Live Positively

Veronika J.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
vyskouším hned
Obrázek uživatelky
profil
vyzkouším,ale až šéf nebude koukat.A asi by se pobavil,kdyby mě viděl
Obrázek uživatelky
profil
je dobré, když se člověk může přes den protáhnout, a to nejen v kanceláři... třeba žehlení a jiný stereotyp to přímo vyžaduje ..Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Já tedy podle těch popisů skoro vůbec nechápu, co mám dělat. Možná to první o opírání o futra to ještě snad, ale pak to jaksi nechápuSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
jsem na tom stejně,sedím u PC a bolí mě záda-takže vyzkouším Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles